Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 24. 11.−30. 11. 2009


V obdobju od 24. do 30. 11. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 11
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 2
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 5
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 3
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 2
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 19
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 97
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

KUPČIJA BREZ JAMSTVA
Oškodovanec je dne 25. 11. na PP Šentjur prijavil goljufijo. Po pošti je prodal mobilni telefon, kupec pa mu ni hotel plačati kupnine. Policisti kaznivo dejanje sicer preiskujejo, vendar je vprašanje, kdaj bo prodajalec dobil denar. Goljufov je vse več, zato ne nasedajte kupčijam brez jamstva.

26. 11. 2009

BRATSKA LJUBEZEN
Brata iz okolice Gorice pri Slivnici sta doma pridno uživala alkoholne pijače, nato pa eden ni več trpel ugovarjanja brata oziroma se mu je zdelo, da se tako do brata ne more obnašati, zato ga je udaril po rami, kar je po njegovem zadostovalo, da se je brat pričel primerno obnašati. Ne glede na bratsko ljubezen, je eden izmed njiju dobil plačilni nalog.

S SOLZIVCEM NAD ZNANCA
Prav tako so bili policisti obveščeni o uporabi solzivca v gostinskem lokalu v okolici Šentjurja. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do prepira med tremi znanci, in sicer so imeli spor glede konja, katerega je eden izmed njih prodal drugim dvema. V sporu je prišel tako daleč, da je prodajalec obljubil kupnici zaušnico, ker pa ji je njen fant stopil v bran proti prodajalcu, je ta posegel po solzivcu in ga »posolzil«, nato pa odšel iz lokala. Uporabniku solzivca bo izdan plačilni nalog.

ZASEŽENA VOJAŠKA PUŠKA
Policisti PP Šentjur so tega dne pri občanu iz okolice Šentjurja opravili hišno preiskavo, pri tem pa so mu zasegli vojaško puško, 84 nabojev za puško ter predelano pištolo. Ljubitelju orožja bo prekrškovni organ PP Šentjur izdal odločbo z globo in odvzemom orožja.

NASILJE MED ŠOLARKAMI V ŠCŠ
Tega dne so policisti obravnavali nasilje med šolarkami v Šolskem centru Šentjur. Ugotovljeno je bilo, da sta se 18 in 16-letnica skupaj »spravili« nad 16-letno sošolko, jo najprej verbalno napadli, nato jo je ena dvakrat udarila v nos, da je pričela krvaveti, ker pa to še ni bilo dovolj, je za njo metala še kamenje. Zoper obe nasilnici bo podana kazenska ovadba na tožilstvo.

27.11.2009

PIJAN TRČIL V OGRAJO
Tega dne je mlajši voznik okoli 9.30 ure obračal svoje vozilo v ul. Dušana Kvedra in pri tem trčil v ograjo pri vrtcu. Policisti so bili o dogajanju pravočasno obveščeni in so voznika takoj po dogodku izsledili ter na njihovo presenečenje ugotovili, da je navedeni že v dopoldanskih urah kar 5-krat presegel dovoljeno mejo alkohola v organizmu. Policisti so mu odredili pridržanje, kjer se je dobro naspal ter mu s tem preprečili povzročitev nove tragedije na naših cestah, ki je pri vožnji s tako dozo alkohola skoraj neizbežna.

SKORAJ TRČIL V POLICISTA
Prav tako se je tega okoli 19.00 ure v centru Šentjurja pojavil domačin, ki ni opazil policista, ki ga je ustavljal. Ko se je kasneje na zvoke avtomobilskih siren le ustavil, je po preizkusu alkoholiziranosti dobil brezplačen prevoz v Šmarje, kjer je prespal.

Okoli 20.00 ure se je v enem od šentjurskih gostinskih lokalov nahajal znan Šentjurčan, ki je goste vzpodbujal h kajenju v lokalu. Dva sta si cigareto v lokalu prižgala, kljub nasprotovanju natakarice. Ker pa jim natakarica kajenja ni dovolila, so jo pričeli zmerjati, ji groziti, pri tem pa je eden izmed njih v vitrino zalučal tudi kozarec. Ko je natakarica poklicala policijo, pa se je vsem trem pričelo muditi in so zelo na hitro odšli. Svoja dejanja bodo ponovno pojasnili še na sodišču.

VOZIL POD VPLIVOM DROGE
Specializirana enota za nadzor državne meje je na počivališču AC Zima zasegla drogo vozniku, prav tako pa so ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom prepovedane droge.

BRCA SODNIKU
Dne 28. 11. je bila v večernem času odigrana košarkarska tekma med domačim klubom in klubom iz Nazarja. Domači igralci so žal izgubili, nekateri igralci pa so za slab rezultat obtožili sodnike. Pred vhodom v dvorano so jih pričakali, eden od igralcev pa je med odhodom enega od sodnikov močno brcnil v hrbet. Za svoja dejanja bo zagotovo odgovarjal na sodišču. Pri tem pa se lahko vprašamo, kje ima šport meje in ali se bodo športne igre sprevrnile v pijanske razprtije, ali je demokracija res pospešena pot v anarhijo, katero si nekateri tako zelo želijo? Ali si jo želimo vsi???

VLOM V VOZILO
V ulici Na Lipico je NN storilec v noči na 29. 11. vlomil v osebni avtomobil in odtujil avtoradio, več CD-jev in 20 l goriva. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 250 €.

NASILJE V DRUŽINI
Dne 29. 11. so policisti izvedeli, da se v okolici Dramelj dogaja nasilje v družini, kjer mož pretepa partnerko, priči dogajanja pa sta bila manjša otroka. Policisti so mu izrekli prepoved približevanja. Za svoja dejanja se bo zagovarjal na sodišču.

TATVINA KOLESA IZ STAN. BLOKA
Nepridiprav je v noči na 30. 11. iz kolesarnice stanovanjskega bloka v Šentjurju odtujil gorsko kolo znamke MERIDA MATTS, črno-sive barve. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov. Policisti zbirajo obvestila za storilcem. Če bi kdo kaj vedel o tatvini, naj to javi na PP Šentjur.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP