Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 1. 12.−7. 12. 2009


V obdobju od 1. do 7. 12. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 5
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE -2
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 4
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 27
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 73
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

01.12.2009

ROMUNI NA PLANINI
Obveščeni smo bili, da so se na Planini pri Sevnici in okolici pojavili državljani Romunije, ki so prodajali različno blago po hišah. O drugih kaznivih dejanjih nismo bili obveščeni. Obstaja pa nevarnost, da izvršujejo tatvine, zato občane obveščamo, da so previdni in nepoznanih oseb ne puščajo v stanovanje.

UGRIZNIL JO JE
Na Policijsko postajo je poklicala mlajša ženska ter prijavila, da jo je ugriznil partner. Nedvomno je v tem primeru šlo za nasilje nad žensko, ki se je končalo z ugrizom oziroma telesno poškodbo. Zaradi storitve kaznivega dejanja bo zoper osumljenega podana kazenska ovadba.

IZSILJEVALA JE PREDNOST
Patrulja je v Šentjurju obravnavala prometno nezgodo med voznico in voznikom osebnega vozila. Voznica je izsilila prednost vozniku v križišču v bližini tržnice Šentjur. Patrulja je zoper kršiteljico napisala obdolžilni predlog, sledijo pa tudi kazenske točke.

02.12.2009

VLOM V VIKEND V JAZBINAH
V okolici Dramelj je neznanec vlomil v vikend hišo last domačina. Iz vikenda je odtujil elektro agregat, 10 litrov vina in dve lovski trofeji. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 300 €.

ROP NA ŽELEZNIŠKI POSTAJI GROBELNO
V večernem času sta prišla na ŽP Grobelno dva zamaskirana storilca. Z orožjem sta delavca ŽP Grobelno prisilila, da jima je izročil menjalni denar in denar od prodanih vozovnic v tem dnevu. Po dejanju sta uslužbenca še poškropila s solzilcem ter zatem zbežala neznano kam. Kriminalisti in policisti PP Šentjur so opravili ogled kraja ter zbrali prva obvestila. Poteka intenzivno iskanje storilcev, ki sta odtujila le manjšo količino denarja.

03.12.2009

ALKOHOL, LE ZAKAJ SI TAK???
Policijska postaja je bila obveščena, da je pred znanim gostiščem v Šentjurju, padel občan in se poškodoval. Zaradi poškodb je bil na kraj poklican zdravnik, ki je nudil prvo pomoč. Policisti pa so ugotovili, da je moški padel, ko je bil močno pod vplivom alkohola. Še sreča, da ni padel na cesto, ker bi bile lahko posledice še hujše. Še en dokaz več, da prekomerno popit alkohol ubija, tokrat je imel mož srečo …

04.12.2009

STORITEV BI DVAKRAT PLAČALA
Tokrat smo bili obveščeni o goljufiji pri izvedbi fasade, ki jo je naročila stranka iz okolice Šentjurja. Naročnica je bila nemalo presenečena, saj bi morala kar dvakrat plačati storitev. Premeteni goljuf je zaračunal opravljeno delo, kasneje pa je prišel še račun. Pogodbo pred začetkom del vsekakor priporočamo, da ne bi prihajalo do podobnih zadreg.

05.12.2009

POTREBUJE GRADBENI MEŠALEC
Občan iz Dobrine nas je obvestil o tatvini mešalca za beton. Kljub krizi ima tat občutek, da bo še dovolj zidarskega dela. Policisti za storilcem poizvedujejo, verjetno pa bo mešalec čez zimo miroval. Občanom priporočamo, da si podobno orodje označijo, saj bo tako lažje izsledljivo.

ZAŽELEL SI JE GLASNO GLASBO
Okoli 22.30 ure smo bili obveščeni, da si razpoložen občan v okolici Dramelj vrti glasno glasbo v osebnem vozilu, ki je moteča za ostale, ki želijo spati. Patrulja je odšla na kraj ter veseljaka le opozorila. Kmalu za tem je morala nazaj na kraj, saj se je kršitelj odpeljal kar na dvorišče soseda in navil še bolj na glas. Tokrat so mu policisti izdali položnico z globo. Vsekakor bi bilo ceneje, če bi si naročil glasbo po želji, preko radijske postaje.

06.12.2009

PIJAN NEDELJSKI VOZNIK
Stari policije si je spet zaželel vožnjo z osebnim vozilom in brez vozniškega dovoljenja. Budno policijsko oko je zaznalo njegovo vijugavo vožnjo. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da gre za osebo, ki si nikakor ne more sprijazniti s tem, da bo moral opraviti izpit, če bo hotel voziti v cestnem prometu. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je popil kar nekaj alkohola. Zaradi tega mu je bil odrejen ukrep pridržanja, zaseženo mu je bilo tudi vozilo. Sledi obisk pri sodniku.

07.12.2009

Z AVTOM V SOSEDA
Zaradi ogrožanja z vozilom je sosed prijavil soseda, ki ga je v okolici Gorice pri Slivnici skoraj povozil. Nenavadna nesreča bi se zgodila, če sosed ne bi odskočil na skoraj neprometni cesti. Na kraj sta odšli kar dve policistki, ki sta odločno ukrepali in zoper voznika izpisali položnico z globo. Ker k sreči ni prišlo do prometne nezgode, so bili vsi zadovoljni. Ali bo tako tudi naslednjič …?

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP