Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otvoritev nove športne dvorane v Podčetrtku (video in foto)


dvorana podcetrtekKozjansko je bogatejše za nov sodoben športni objekt. V Podčetrtku so namenu predali novo večnamensko športno dvorano, ki ustreza trendom moderne športne infrastrukture.

S prvimi projekti za izgradnjo dvorane so na Občini Podčetrtek začeli leta 2007, ko so tudi postavili temeljni kamen. V letu 2008 je bil projekt uspešen na razpisu Ministrstva za šolstvo in šport za finančno pomoč Evropske unije. Ob občini in Evropski uniji so v dvorano investirali tudi pri Termah Olimia in si s tem zagotovili veliko prednost pri razvoju športnega turizma.

Otvoritveni trak so slavnostno prerezali župan Občine Podčetrtek Peter Misja, direktor Term Olimia Zdravko Počivalšek in minister za šolstvo in šport Igor Lukšič. Organizatorji so pripravili bogat spremljevalni program, ki ga je povezoval Peter Poles, nastopili pa so tenorist Janez Lotrič, vokalna skupina Osti Jarej, skupina Donald Trumpet, otroci iz Osnovne šole Podčetrtek in podružničnih šol ter drugi.

Dvorana ustreza pogojem za skoraj vse dvoranske športe, med drugim je del namenjen tudi igrišču za squash, koncertom (prvi je v novi dvorani koncertiral Oliver Dragojevič) in ostalim prireditvam. Investicija, vredna 4 milijone evrov, se Podčetrtku in Termam že obrestuje. Dvorana je že rezervirana za pol leta vnaprej, postala pa bo tudi domovanje slovenske rokometne reprezentance na domačih tekmah.

V spodnjem videoprispevku si oglejte, kaj dvorana premore in ponuja, kaj o njej pravijo Peter Misja, Zdravko Počivalšek in Igor Lukšič ter del programa ob svečani otvoritvi. Obiščite tudi galerijo fotografij petkovega dogajanja v Podčetrtku.

 

dvorana podcetrtek
Kot smo videli na otvoritvi, je dvorana primerna tudi za catering
t/v/f: Marko Kovačevič