Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Naj prostovoljci Občine Šmarje pri Jelšah (video)


prostovoljciObčina Šmarje pri Jelšah je na pobudo Lokalne akcijske skupine za boj proti odvisnosti (LAS) in njene predsednice Vesne Zidar letos prvič pripravila razpis za naj prostovoljca leta.

Društva, organizacije in posamezniki so na razpis prijavili 29 prostovoljcev iz različnih področij. Nagrade so podelili v treh kategorijah. V kategoriji do 18. leta so pohvale dobili Urban Bračko, Tamara Čerček, Ana Čujež, Tina Krajnc, Karin Šket in Špela Šket. Naziv prostovoljec Občine Šmarje pri Jelšah 2009 je dobil Žiga Šraml. Žiga aktivno sodeluje v šolskih in obšolskih dejavnostih, na področju, športa, gledališča, plesa, glasbe.

V kategoriji od 19. do 30. leta so pohvale dobili Dominik Drame, Marja Esih, Klemen Jančič, Maša Jazbec, Tanja Kotnik, Marko Kovačevič, Andrej Lipuš, Darja Planinšek in Martina Rančigaj. Nagrado za prostovoljko leta je dobila Maja Ratej. Maja je ena od glavnih gonilnih sil Mladinskega kulturnega kluba Netek in vseh projektov, ki jih klub pripravlja, vodi plesne in ustvarjalne delavnice za otroke in mlade, prav tako pa je aktivna še na večih drugih področjih.

V kategoriji nad 32. letom sta župan Jože Čakš in predsednica LAS Vesna Zidar pohvale podelila Alojzu Bizjaku, Nadi Čakš, Francki Javeršek, Martinu Koprivcu, Robertu Krivcu, Angeli Mlaker, Tjaši Rozdošek, Pavli Rupnik, Marinki Strašek, Alojzu Tirgušku in Janiju Vrežetu. Prostovoljka leta je postala Silva Vrčkovnik, ki si je nagrado zaslužila z dolgoletnim in predanim delom v Območnem združenju Rdečega križa in Prostovoljnem gasilskem društvu Šmarje pri Jelšah.

V spodnjem posnetku si oglejte, kaj so po podelitvi povedali nagrajenci. Ne spreglejte Majine obljube na koncu prispevka.