Mladi liberalni demokrati: politiko približati mladim

6. 12. 2009 10:40

 

Ob prvi akciji podmladka LDS, predavanju Vide Ogorelec Wagner na temo Al Gorove Neprijetne resnice sem se pogovarjal z vodstvom MLD Petrom Jevšinekom, Matejo Bobek in Klemenom Artnakom.

Zakaj se mladi v LDS pustite getoizirati? Vsi imate že več kot 20 let, lahko bi bili odlični »odrasli« eldeesovci?

Klemen: Posebej se organiziramo zato, da se bodo mladi lahko poistovetili z nami, da bomo alternativa SMS, ki se je mladim izneverila in dela samo na političnih interesih. Politika se je mladim priskutila, kar pa ni prav. Poskušali jih bomo prepričati, da se bodo aktivirali.

Kako?
Mateja: Začeli smo s splošno ekološko temo, ideje za naše konkretne domače bolj politične akcije pa bo prinesel čas. Tudi za akcije proti alkoholizmu, drogam, …
Peter: Borili se bomo za višji štipendijski sklad, za delovna mesta, …

Se boste prihodnje leto potegovali za sedež v Občinskem svetu?
Peter: Menda ne, pravzaprav ni potrebe, ker nas LDS, katerega polnopravni člani smo, povsem podpira.

Toda če ste mladi in hočete imeti svojo identiteto, boste morali vsaj preseči, če že ne tudi zavrniti kaj bistvenega iz programa »stare« LDS? Boste na prihodnjih volitvah podprli župana Tisla? Se strinjate s »celo četo« podžupanov? Kaj menite o korupciji na Občini?
Peter: Jaz Tisla zagotovo ne bom volil, pa čeprav podpiram nekatere njegove projekte. Treh služb hkrati zagotovo ne more dobro opravljati. Za »našega« podžupana vemo, da dela dobro in je koristen, česar za druge ne bi mogli reči.
Klemen: Nimamo podatkov, da bi lahko govorili o korupciji. To naj odkrivajo pristojni organi pregona.

Boste podprli akcijo Šentjurskih novice za javne plače vseh vodstvenih delavcev?
Mateja: Da, prav bi bilo, da bi bile menedžerske plače javne. Sem za razmerje 5:1 med povprečno plačo v podjetju in plačo direktorja …

To in še marsikaj drugega so povedali. Očitno voljo imajo, kar je glavno. Ko bodo prišli korak naprej, to je v kakšno konkretno avtentično politično akcijo, bomo v ŠN radi zapisali tudi kaj več.

 

F. K. / Šentjurske novice

 

*na sliki z leve Peter Jevšinek, Mateja Bobek in Klemen Artnak

 

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 1,157 seconds.