Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

4. 12.: Predsednik Tito v Šmarju


Otvoritev kumrovškega doma borcev in mladine je botrovala, da po lastni želji obišče tudi šmarsko občino. V soboto, okoli 11. ure, je predsednik Tito obiskal Atomske Toplice, kjer je dejal, da ga je pot tja privedla, ker ga je močno zanimalo, kakšno je to zdravilišče, o katerem je bilo že toliko napisanega.

Na povabilo predstavnikov občine je tovariš Tito skupaj z najožjimi sodelavci odšel v Šmarje pri Jelšah, kjer je ostal na kosilu v gostišču Šmarski hram. Predsednik se je zanimal za položaj v občini po potresu in se pohvalno izrazil o akcijah, kot sta velenjska in banjaluška. Prav tako je vso priznanje dal vseslovenski solidarnostni akciji.

Poudaril je tudi, da treba čimprej zgraditi cesto Kumrovec-Bistrica ob Sotli-Trebče-Podsreda-Kozje in celoten sklop krajinskega parka Kumrovec-Kozjansko in dati pokrajini tudi materialno bazo za obstoj kot najožjemu zaledju Kumrovca.

Pred odhodom se je skupaj s soprogo Jovanko slikal s člani kolektiva Šmarskega hrama.

Tik pred odhodom v Krško, kjer je bila v nedeljo večja slovesnost ob polaganju temeljnega kamna za novo nuklearno elektrarno, je predsednik obiskal
sestrično Ano v Trebčah pri Podsredi.

Novi tednik, 5. 12. 1974