Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 27. 10.–2. 11. 2009


V obdobju od 27. 10. do 2. 11. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 9
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 3
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 27
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 51
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1

POBEGNIL S KRAJA NESREČE
Dne 27. 10. je OKC PU Celje prejel obvestilo, da se je v Osredku zgodila prometna nesreča z materialno škodo. Povzročitelj se je sprva ustavil in pogledal posledice prometne nesreče, nato pa s kraja odpeljal (opit), saj ni želel imeti opravka s policijo. Voznika si je udeleženec ogledal, prav tako pa njegovo vozilo, zato smo povzročitelja policisti kmalu izsledili na domu. Voznik je bil kaznovan za povzročeno prometno nesrečo s plačilnim nalogom, zaradi odklona preizkusa alkoholiziranosti, ki mu je bil odrejen pa se bo zagovarjal pri sodniku.

TATVINA IZOLACIJSKEGA MATERIALA
V noči na 28. 10. je neznani storilec vlomil v skladiščne prostore trgovine v Šentjurju. Iz skladišča je odtujil večjo količino izolacijskega materiala in z dejanjem oškodoval podjetje za okoli 1400 €. Če bi kdo navedeni material ponujal v prodajo, vas naprošamo, da o tem obvestite policijsko postajo Šentjur oz. pokličete na tel. številko 113.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Dne 28. 10. je neznanec iz parkiranega vozila v Šentjurju odtujil dve registrski tablici CE C0-51M. Zakaj jih je potreboval, bo kmalu ugotovljeno, takrat pa bo storilec tudi pojasnil svojo namero.

Prav tako pa so bile v noči na 29. 10. z vozila parkiranega na izvozu AC Dramlje odtujene registrske tablice MB M5-25M. Ko bo storilec izsleden, bo zoper njega podana kazenska ovadba na ODT Celje, kjer bo lahko pojasnil svoje početje.

PRETEP PO DRUŽENJU
Gosti so v znanem lokalu v Hotunju najprej skupaj pili alkoholne pijače, nakar so se, očitno pod vplivom alkohola, še sprli, ker je vsak trdil svoje videnje dogodka. Ob tem so pričeli še uničevati imovino, tako da so poškodovali ogledalo na vozilu, nato pa so hoteli svoja dejanja podkrepiti še s fizičnim obračunom. Eden izmed njih se je vsega ustrašil in se še pravi čas zaklenil v vozilo. Svoja početja bodo morali še dodatno pojasnjevati na policiji oz. sodišču. Zagovarjati se bo moral tudi lastnik lokala, saj je s točenjem alkoholnih pijač gostom, ki kažejo očitne znake opitosti, prav tako storil prekršek in verjetno s tem pripomogel k sporu.

POŠKODOVAL AVTOMOBIL
Na policijsko postajo je prišel občan, ki je naznanil, da mu je na Planini pri Sevnici pred gostinskim lokalom znanec namerno poškodoval osebni avto, ki je stal pred lokalom. Ko je kršitelj zapuščal lokal, je brez vzroka začel s pestjo udarjati po avtomobilu. Ker ga je prijavitelj opazil in ga dobro pozna, ga je hotel prepričati, da mu povrne nastalo škodo. Kljub ponudbi, se kršitelj ni zmenil za poravnavo. Zoper slednjega bo podana kazenska ovadba, tako da bo svoje dejanje zagovarjal na sodišču.

SUMLJIVO VOZILO V DOBJU
Občan nas je obvestil, da se v Dobju po vaških cestah vozi bel kombi z LJ registrskega območja. V vozilu naj bi bilo več oseb, ki bi lahko izvrševale kazniva dejanja. Patrulja je po prijavi poskušala vozilo izslediti, vendar iskanje ni bilo uspešno. Kasneje smo bili obveščeni, da se je vozilo podobnega opisa zadrževalo še v Goričici pri Šentjurju, kjer je bila izvršena tatvina denarja.

Vse ponovno opozarjamo, da so pozorni na osebe, gre predvsem za Rome, ki izbirajo hiše na samem in kjer stanujejo starejši ljudje. Predstavijo se kot pobiralci starega in odpadlega železa. Eden ali pa dva izmed njih se ukvarjata z železom, sprašujeta vse različne stvari, da vas zadržijo ob sebi. Tretji storilec se med tem prikrade v hišo, kjer odtuji denar, zlatnino in druge vrednejše predmete. Storilci se pri starejših ljudeh pozanimajo, če so sami doma, kdaj kod pride domov itd. Tudi če ste sami doma, pričnite nekoga klicati, da pride iz hiše, kar bo verjetno storilce odvrnilo od dejanja. O pojavu sumljivih oseb vas naprošamo, da obvestite Policijsko postajo Šentjur oz. da pokličete na 113. Pomembno si je zapomniti tudi osebe, njihov opis, vozilo, reg. številke in smer vožnje.

MEJNI SPOR Z GROŽANJAMI
Na območju Slivnice pri Celju sta soseda skušala urediti mejni spor z meritvami geometra. Sosed se s tem ni strinjal in je pričel sosedi je groziti in jo fizično napadel. Zaradi strahu, da ji bo res kaj storil, je soseda prijavila na policijski postaji. Zoper kršitelja bo podana kazenska ovadba zaradi Ogrožanja varnosti, mejni spor pa bo kljub temu ostal še nerešen.

SPOR MED TAŠČO IN SNAHO
Dna 1. 11. se je zaradi starih sporov vnel prepir med taščo in snaho. Med prepirom je tašča snaho tudi dvakrat udarila po obrazu. Ker si je kršiteljica v danem primeru po svoje razlagala pravice in s tem kršila pravice snahi, bo zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda prejela plačilni nalog.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP