Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 17. 11.−22. 11. 2009


V obdobju od 17. do 22. 11. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 7
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 7
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 17
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 39
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1

NAJDENA ODTUJENA AVTOPRIKOLICA
V ponedeljek, 16. 11., je občan iz Krivice prijavil, da so mu v času, ko je spravljal drva ukradli avto prikolico, odtujili prikolico. Policisti nismo sedeli križem rok in smo že naslednji dan izsledili storilca ter nato tudi prikolico. Zoper storilca pa sledi kazenska ovadba na sodišče.

TRČIL IN ODPELJAL
Okoli pol dvanajste ure dopoldan, dne 17. 11., je neprevidni voznik s svojim vozilom trčil v parkirano vozilo na Ponikvi. Da bi oškodovancu nudil podatke oz. mu pustil listek s svojimi podatki ali pa o tem obvestil policijo, se mu ni zdelo potrebno. Ker pa oškodovancu ni bilo vseeno, je obvestil policiste, ki smo pobeglega voznika kmalu izsledili in mu izdali plačilni nalog zaradi nepravilnega premika in ker ni počakal na kraju nesreče oz. nudil podatkov oškodovancu.

POŽAR V KURILNICI
Dne 17. 11., nekaj po 10. uri dopoldan, smo bili policisti obveščeni o požaru v stanovanjski hiši v okolici Šentjurja. Policisti so odšli na kraj in ugotovili, da se je vnela žagovina, ki je bila v kurilnici. Ogenj je povzročil za cca 100 EUR škode.

OSTAL JE BREZ KOLESA
Oškodovanec iz okolice Šentjurja je naznanil tatvino kolesa, ki ga je imel v kletnih prostorih stanovanjske. Novi kolesar si je kolo prilastil v času med 9. in 13. novembrom in uporablja kolo znamke FOCUS, tip Fire Edge, bele barve, ki je vredno cca 600 EUR. Če ima kdorkoli kakšno informacijo v zvezi z odtujenim kolesom, naj to javi na Policijsko postajo Šentjur. Oškodovanec mu bo zagotovo hvaležen.

PRIVEDEN K PREISKOVALNEMU SODNIKU
Dne 19. 11. smo policisti pridržali 24-letnika iz okolice Dramelj, ki je osumljen storitve več kaznivih dejanj z elementi nasilja nad vrstniki in otroki v Dramljah ter bližnji okolici. Skupaj z našimi ugotovitvami smo ga predali dežurnemu preiskovalnemu sodniku v Celju, ki bo odločil o njegovi nadaljnji usodi.

TRČENJE PRI ŠOLSKEM CENTRU
Istega dne dopoldan je pri Šolskem centru Šentjur prišlo do prometne nesreče z udeležbo treh vozil. Voznik, ki je nesrečo povzročil zaradi prekratke varnostne razdalje, se bo za prekršek zagovarjal sodišču za prekrške.

TATVINA GORIVA NA BENCINSKI ČRPALKI
Okoli 17.30 ure je do sedaj še neznani storilec na bencinskem servisu v Šentjurju natočil v vozilo in posodo v prtljažniku za 150 EUR goriva – nafte. Še preden je gorivo plačal se je odpeljal. Očitno je, da je tatvino storil namerno, saj si je že pred tem na vozilo VW POLO namestil druge registrske tablice. Policisti za storilcem še poizvedujejo, podana pa bo kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA Z LAHKIMI TELESNIMI POŠKODBAMI
Dne 20. 11. popoldan je v Šentjurju pri trgovskem centru prišlo do prometne nesreče v kateri je voznica osebnega avta izsilila prednost drugi voznici osebnega avta. V nesreči sta se obe lažje poškodovali. Povzročiteljica se bo za svoje dejanje zagovarjala na sodišču za prekrške. .

SPOR MED SOSEDAMA
Istega dne je v dopoldanskem času v okolici Ponikve prišlo do tako močnega prepira med sosedi, da je na željo ene izmed udeleženk posredovala policija. Ugotovljeno je bilo, da je bil povod za prepir spor zaradi psa. Obe sta si prislužili plačilni nalog, saj se na sosedski način nista mogli pogovoriti.

PROMETNA NESREČA S SMRTNIM IZIDOM
Malo pred polnočjo se je v okolici Cerovca pripetila tragična prometna nesreča. 22-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar je vozilo zaneslo z ceste, kjer je bočno trčil v drevo. Trčenje je bilo tako močno, da je 21-letni sopotnik v vozilu na kraju poškodbam podlegel. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba.

PES JO JE USTRAHOVAL
Na policijsko postajo smo 21. 11. prejeli sporočilo prestrašene občanke z območja Dramelj, da jo je napadel večji pes. Po sprejeti prijavi smo opravili poizvedbe ter ugotovili, da je gospa nič hudega sluteča odšla na sprehod z vozičkom in petmesečnim otrokom. Do nje je pritekel pes znanega lastnika, ki je sicer imel nagobčnik, vendar je kljub temu bil nevaren in agresiven. Zaradi agresivnosti psa si občanka z vozičkom ni upala nadaljevati sprehoda. Policisti smo poiskali lastnika psa, mu napisali globo, ter ga seznanili, da mora pes imeti še povodec in spremstvo na sprehodu..

PONOVNO SPREHODI PSOV BREZ NADZORA
V okolice Nove vasi se od hiše do hiše potikata psa brez nadzora. Šlo naj bi za psa dogo in psa podobnega pitbullu. Pred dnevi naj bi eden od psov nekoga celo napadel. Psa naj bi bila iz vasi od znanih lastnikov, ki ne skrbijo, da bi bila psa pod nadzorstvom, kot predpisuje zakon. Lastnika psa lahko pričakujeta obisk policistov in plačilo ustrezne globe.
Lastniki psov, pazite na svoje štirinožne prijatelje, ker globe za tovrstne prekrške niso majhne

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP