Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 10. 11.−17. 11. 2009


V obdobju od 10. do 17. 11.2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA -15
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 0
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 0
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 14
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 59
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

TATVINA GORIVA
V noči na 10. 11. je neznani storilec prišel do delovnih strojev, ki so bili parkirani na delovišču Proseniškem in iz treh odtujil gorivo. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 350 €.

TATVINA ORODJA
I isti noči je neznanec prišel do gradbene lope za orodje v okolici Dramelj. Iz lope je odtujil več ročnega orodja, prav tako pa je odtujil tudi nekaj bitumenske lepenke. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 400 €.

IZSLEDENA NEZANESLJIVA VOZNICA
Dne 10. 11. je bila okoli 13.30 ure v bližini Ponikve opažena voznica katere vožnja je bila izredno nezanesljiva. Policista sta pri nadzoru ugotovila, da je navedena vozila osebni avtomobil, kljub prepovedi, saj je bilo njeno VD razveljavljeno. Pri tem sta tudi ugotovila, da je pred tem že povzročila manjšo prometno nesrečo. Nadaljnja vožnja ji je bila prepovedana, za storjene prekrške pa je prejela globo. Policisti se pri tem sprašujemo, kaj in na kakšen način bi bilo nekaterim posameznikom potrebno povedati in dopovedati, da ne smejo voziti avtomobila oziroma, da niso več zanesljivi v cestnem prometu in s tem ogrožajo sebe in druge.

HČI GROZILA MAMI
Na martinovo smo bili ob 10.30 obveščeni, da je na območju Dramelj prišlo do ogrožanja varnosti med hčerko in materjo. Hči je mami zagrozila, da jo bo ubila. Zaradi izrečenih resnih groženj se bo hči zagovarjala na sodišču.

IZSILJEVALI OŠKODOVANCA
V noči na 12. 11. so 29, 20 in 21-letnica z okolice Planine in Dobja opazili občana, ki je zoper 20-letnika podal ovadbo, ker mu je le poškodoval vozilo. Spomnili so se, da bi občana prepričali, da umakne kazenski pregon. V podkrepitev svojih zahtev so mu najprej vzeli ključe od vozila in ga kasneje poskušali odpeljati. Ker jih je oškodovanec opazil, so se pričeli prepirati. Pri tem se je 21-letnica »spravila« na oškodovančevo vozilo in ga razbijala dokler jim oškodovanec ni popustil. Seveda je občan zadevo zjutraj naznanil policiji. Policisti so vse izsledili in jih začasno pridržali. Zoper njih bo podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja izsiljevanja za katerega je zagrožena zaporna kazen do 8 let, zoper 21-letnico pa še zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

TATVINA DENARJA
Neznani storilec je Šentjurčanu preko elektronskega bančništva iz računa nakazal na neznan račun v tujino 13.500 evrov. Policija že zbira informacije o storilcu.

NI UPOŠTEVAL OMEJITVE
V večernih urah dne 13. 11. se je v Rakitovcu ob jezeru zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil mlad voznik. Na kraju je patrulja ugotovila, da je vzrok za nesrečo prehitra vožnja voznika. Kljub omejitvi hitrosti, je voznik vozil z neprilagojeno hitrostjo in povzročil prometno nesrečo. Plačati bo moral primerno globo.

Z NOŽEM V ROKI
V večernih urah 14. 11. smo bili obveščeni o nasilju v družini iz Šibenika, kjer je moški v prepiru posegel po nožu in grozil sinu svoje partnerke. K sreči ni prišlo do hujših posledic, oškodovanec pa je dejanje prijavil na policijski postaji. Policisti so na domu prijeli moškega in izvedli ukrep prepovedi približevanja. Takoj je moral zapustiti dom in se začasno preseliti, da ne bi še naprej izvajal nasilja nad domačimi. Sledi še ovadba zaradi družinskega nasilja.

UDARIL GA JE
Policisti smo na klic oškodovanca opravili intervencijo pri osnovni šoli v Dramljah. Ugotovljeno je bilo, da je mlajši fant hotel fizično obračunati z zaposlenim na šoli. Policisti smo še ugotovili, da si mlajši fant po svoje jemlje pravico v roke. Nasilen je bil tudi do ostalih občanov, bojijo pa se ga tudi otroci. Po temeljitem razgovoru na policijski postaji je sprevidel svojo napako in obljubil, da takih stvari ne bo več počel.

TATVINA KOLESA
Občanka iz Šentjurja je prijavila tatvino kolesa iz kolesarnice v bloku. Še posebej ji je bilo hudo, ker je bilo kolo od njenega otroka. Kolo je aktivno začela iskati tudi sama kolo in ga našla pri zdravstvenem domu s sneto verigo. Nepridiprav je kolo vzel in se popeljal z njim po Šentjurju. Tat je imel srečo, da ga ni zalotila ob kolesu, saj bi mu trda predla.

PRETEPEL OTROKA
V soboto, 21. 11., smo bili okoli 13.00 ure obveščeni, da je pijan moški iz okolice Šentjurja pretepel partnerko in štiri leta starega otroka. Zaradi nasilja se je zatekla k starim staršem. Osumljenca smo policisti kmalu prijeli in ga zaslišali. Ker gre za hujše kaznivo dejanje, je bil kršitelj pridržan in priveden k preiskovalnemu sodniku skupaj s kazensko ovadbo, kjer se mu očita, da je storil kaznivo dejanje nasilja v družini in povzročitev telesnih poškodb. Zaradi navedenega bo imel čas premišljevati o svojem dejanju za zaprtimi vrati. Partnerka z otrokom bo deležna psihosocialne pomoči centra za socialno delo.

PRIŠLA NA OBISK
Naslednjega dne so morali policisti na intervencijo v Dobje, ker ženska ni hotela končati obiska pri znanki. Med obema je prišlo do prepira, saj se je ženska prišla pogovorit o sumu, da ima kaj za bregom z njenim možem. Kljub prigovarjanju znanke, ni hotela domov. Po posredovanju policistov se je pomirila in odšla.

TATVINA PRIKOLICE
Nemalo je bil presenečen občan iz Krivice, ki se je odpravil v gozd po drva z avtomobilsko prikolico. Prikolico je pustil ob cesti, da bi nanjo naložil drva iz bližnjega gozda. Ko je spravljal drva, sta se pripeljala neznanca z vozilom Golf II temne,še barve, ki sta pripela prikolico in se odpeljala. Policisti so storilcema že na sledi.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP