Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 3. 11.−9. 11. 2009


V obdobju od 3. do 9. 11. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 7
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 2
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 317
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 53
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

UDARIL GA JE SODELAVEC
Dne 5. 11. sta se v popoldanskem času dva izmed delavcev, ki oblagajo mavčne plošče v telovadnici, sprla zaradi dela. Enemu izmed njiju je prekipelo, da pa bi si zmanjšal pritisk v glavi, je z glavo udaril drugega. Očitno je hotel pokazati kdo ima tršo glavo. Mogoče ga bo omehčal prejeti plačilno nalog.

SOSEDA NAPADEL Z MOTIKO
Dne 6. 11. je v Lopaci prišlo do prepira zaradi vodovodnega zajetja med sosedi. Ker se na kraju niso mogli dogovoriti, kako bo naprej, so odšli vsak na svojo stran. Ob odhodu je starejši občan s topim delom motike udaril mlajšega soseda in ga lahko telesno poškodoval. Spora glede vodovoda s tem še nista rešila, bosta pa svoje povedala na sodišču.

TATVINA DENARJA V HOTUNJU
Dne 7. 11. je lastnik lokala v Hotunju naznanil, da mu je NN odtujil menjalni denar in cigarete iz lokala. Policija zbira obvestila za storilcem. Podana bo kazenska ovadba na sodišče.

PRIDRŽANJE DO STREZNITVE
Dne 7. 11. sta policista policijske postaje Šentjur okoli 10.30 ure v centru Šentjurja pri opravljanju nadzora prometa opazila mlajšega voznika osebnega avtomobila, ki je po njuni presoji vozil pod vplivom alkohola. Zapeljala sta se za njim, ga ustavila ter mu odredila preizkus alkoholiziranosti. Ker je alkotest pokazal krepko preko dovoljenega, je noč prespal v nočitvenih prostorih Policije. Morda sta policista preprečila ponovno tragedijo na naših cestah, kršitelj pa je dobil še eno možnost za temeljit premislek, dokler ne bo prepozno.

PRETEPEL MAMO IN JO LAŽJE POŠKODOVAL
Dne 8. 11. smo policisti Policijske postaje Šentjur prejeli obvestilo, da sin pretepa mamo. Na kraj je odšla patrulja, ki je ugotovila, da je sin mamo pretepel, kar pa se ni pripetilo prvič. Pri pretepu ji je povzročil tudi lahko telesno poškodbo. Da se nasilje ne bi nadaljevalo, smo sinu izrekli ukrep prepovedi približevanja. O nedopustnem početju se bo zagovarjal na sodišču.

POŠKODOVAL AVTOBUS
Dne 9. 11. je podjetje Izletnik Celje obvestilo PP Šentjur, da je v Loki pri Žusmu neznanec poškodoval njihov avtobus, ki je bil tam parkiran. Nadalje je bilo ugotovljeno, da je storilec namerno poškodoval tri pnevmatike in porisal karoserijo vozila. Z dejanjem je povzročil za okoli 3000 EUR škode.

Prav tako pa je prišlo do poškodovanja avtobusa istega podjetja na Ponikvi pred osnovno šolo, vendar je škoda minimalna.

OPIT MLADOLETNIK
Dne 9. 11. je okrog 14.00 ure policija opravila intervencijo na železniški postaji v Šentjurju, kjer je razgrajal mladoletnik. Ker je bilo ugotovljeno, da je prekomerno popival alkoholne pijače je po njega prišla mama in ga odpeljala domov. Le sprašujemo se lahko, kdo daje alkoholne pijače mladoletnim osebam ali celo otrokom? V hlepenju za zaslužkom v veliki meri k temu prispevajo gostinci, med drugimi tudi trgovci, ki jim prodajajo alkoholne pijače, ne glede na zagroženo globo.

ODLOČIL SE JE ZA POBEG
Dne 9. 11. so ob 19.40 uri policisti ustavljali voznika neregistriranega vozila avta. Kljub znakom policistov ni ustavil vozila, ampak se je odločil za beg. Z neprilagojeno hitrostjo je vozil po lokalnih cestah, nato pa v ostrem ovinku zapeljal s ceste. K sreči voznik ni bil huje poškodovan. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za mladega voznika, ki je popil tudi preveč alkohola. Ali mu bo neprijetna izkušnja pomagala, da v bodoče ne bo spravljal v nevarnost sebe in drugih?

SPET PRIDRŽAN – ALKOHOL
Dne 9. 11. je bil ob 20.00 uri ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je napihal več kot je dovoljeno in si prislužil prenočišče v prostorih za pridržanje. Po vseh formalnostih je celo pohvalil delo policistov, da korektno opravljajo svoje delo. Le malo je tako zadovoljnih, ker se ne zavedajo, da s svojim ravnanjem ogrožajo sebe in ostale udeležence v prometu in da za vse njegove težave nismo krivi policisti.

SPET PRETEPAL MAMO
Dne 9. 11. smo bili obveščeni, da je sin večkrat udaril svojo mater in jo pri tem poškodoval. V zvezi dogodka so bila zbrana obvestila, takoj pa mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja. Zaradi nasilja , ki ga je storil, se je moral za določen čas odseliti od doma, o početju pa se bo moral zagovarjati na sodišču. O nasilju v družini ali zoper svojega bližnjega zakonodaja posebej določa, da je potrebno odstraniti storilca, žrtev pa je potrebno zaščititi. Policisti ob vsakem nasilnem dejanju v družini to tudi dosledno izvajamo, ne glede na spol.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP