Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometni vikend klubov Obsotelja in Kozjanskega: samo Šmarčani z zmago


demir dzaferovicTrgovine Jager Šmarje pri Jelšah so edina ekipa iz našega območja, ki se je minuli vikend veselila zmage. Šentjurčani so izgubili na gostovanju pri prvouvrščeni ekipi 2. SNL, Rogatčani doživeli že deseti letošnji poraz, Slatinčani pa doma niso našli recepta za zmago. Jesenski del sezone v medobčinski ligi, v kateri nastopa Odred Kozje, se je zaključil že prejšnji teden.

2. SNL
Šentjurčani so gostovali v Ajdovščini pri prvouvrščeni ekipi 2. SNL. Primorje je povedlo tik pred koncem prvega polčasa, ko je zadel Jan Vidic. Za visoko zmago domačih so v drugem polčasu z zadetki poskrbeli Ivan Graf, Alen Čoralič in Nezbedin Selimi. Šentjurčani, ki so na 13 tekmah zbrali 14 točk ostajajo na 7. mestu lestvice. Na vrhu je Primorje, sledi jim Triglav Gorenjska.

Primorje : MU Šentjur 4:0 (1:0)
Vidic (45′), Graf (51′), Čoralič (61′), Selimi (66′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

3. SNL – vzhod
Remi Rogatčanov v prejšnjem krogu proti Zrečam je bil očitno zgolj kratkotrajen preblisk. Mons Claudius je na gostovanju pri Malečniku visoko izgubil. Domačini so povedli v 13. minuti, ko je zadel Saša Bosilj. Vodstvo je pred koncem polčasa povečal Anton Dvoršak. V drugem polčasu so mrežo vratarja Voduška zatresli še Bosilj, Adrijan Legčević, Marko Cotter in Jernej Stančič. Rogatčani, ki so v Malečnik prišli le z dvanajstimi igralci, ostajajo na predzadnjem, 13. mestu lestvice.

Malečnik : Mons Claudius 6:0 (2:0)
Bosilj (13′, 49′), Dvoršak (45′), Legčević (63′), Cotter (69′), Stančič (83′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Štajerska liga
Slatinčani so doma gostili ekipo Podvincev. Med strelce se je prvi vpisal gostujoči igralec David Petrovič, ki je v 20. minuti načel slatinsko mrežo. Dino Jutriša je poskrbel za izenačenje pred polčasom. V drugem polčasu igralci Rogaške niso znali izkoristiti izključitve Gregorja Petka, Podvinci pa so z desetimi igralci zadeli dvakrat. Uspešna sta bila Branko Lah in Marko Novak.

Šmarčani so iz Bukovcev odnesli vse tri točke. Mož odločitve pri drugi zaporedni minimalni zmagi Jagrov je bil Demir Džaferović, ki je zadel v 70. minuti. Demir z desetimi ligaškimi zadetki skupaj z Markom Krivcem, iz Vranskega, vodi na listi strelcev Štajerske lige.

Šmarčani so se z drugo zaporedno zmago prebili na drugo mesto lestvice. Za vodilno Bistrico zaostajajo le še tri točke. Slatinčani so z drugim zaporednim porazom padli na 9. mesto.

GIC Gradnje Rogaška : Podvinci 1:3 (1:1)
Jutriša (36′); Petrovič (20′), Lah (73′), Novak (90′)
Izključen: Petek (Podvinci)

Bukovci : Trgovine Jager šmarje pri Jelšah 0:1 (0:0)
Džaferović (70′)

Zapisniki
Rezultati in lestvica

* Slika: Demir Džaferović je z desetimi zadetki na vrhu liste strelcev Štajerske nogometne lige