Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometna jesen: solidno, a lahko bi bilo bolje


firstSolidno, a lahko bi bilo bolje. Tako bi lahko povzeli rezultate naših nogometnih klubov v jeseni. Vsi so se srečevali s težavami znotraj svojih vrst, ki so se prenesle tudi na igrišče. Za Šentjurčane je bil cilj pred sezono obstanek v drugoligaški konkurenci. Zaenkrat jim dobro kaže. Šmarčani in Slatinčani so pokazali nakaj dobrih predstav, a bi ob kančku športne sreče lahko bili višje na lestvici. Največje razočaranje je Mons Claudius.

Za obstanek s sposojenimi močmi
Šentjurčani so drugo zaporedno sezono v 2. SNL začeli v pomlajeni in prenovljeni igralski zasedbi. Rezultatsko so vsaj delno izpolnili pričakovanja, a z malo sreče bi lahko zasedali tudi višje mesto na lestvici. Sezono so začeli s porazom v Slovenskih Konjicah in domačim remijem proti Livarju. Sledila je najslabša tekma Šentjurčanov v sezoni. Aluminij je za hrbet Dejana Friderška spravil kar sedem žog. Sledil je še pričakovan domač poraz proti ajdovskem Primorju, prvemu favoritu lige.

nk sentjur
Najpogostejši rezultat na tekmah Šentjurja je bil 1:0
Z nekaterimi sposojenimi igralci iz Celja so varovanci trenerja Oskarja Drobneta začeli dosegati boljše rezultate. Sledil je niz treh zmag. Uspešni so bili na gostovanjih v Šenčurju in Krškem, doma pa visoko premagali Belo Krajino. V nadaljevanju sezone je postal najbolj pogost rezultat na tekmah Šentjurja 1:0. S tem izidom so izgubili v Murski Soboti, doma proti Triglavu in v Ivančni Gorici, zmagali pa na domači tekmi z Dravinjo. V zadnjih štirih tekmah so osvojili dve točki. Pomladanski del sezone bo DNŠ MU Šentjur začel na sedmem mestu. Pred prvenstvom je bil cilj obstanek v drugoligaški druščini. Zaenkrat Šentjurčani sledijo temu cilju. Če se bodo uresničile besede Oskarja Drobneta: “Tolikokrat kot izgubiš z 1:0, kasneje tudi zmagaš,” bi morala biti šentjurska nogometna pomlad še uspešnejša od jeseni.

Težave, težave, težave
Mons Claudius si je v zadnji tekmi lanske sezone zagotovil obstanek v tretjeligaški druščini. Zaenkrat klubu iz Rogatca ne kaže najbolje, da bi fikidosežek ponovil tudi letos. Rezultatsko so sezono začeli dobro. Po porazu v prvem krogu so zabeležili dve zaporedni zmagi. Uspešni so bili na gostovanju v Sladkem vrhu in doma proti štorskemu Kovinarju. Sledila je črna serija osmih porazov, ki so ga prekinili šele z remijem proti Zrečam v 12. krogu. Ekipa je imela kar nekaj težav. Zaradi zmanjšanja proračuna so igralcem ukinili premije, trener Ibrahim Mušič praktično na nobeni tekmi ni mogel računati na celoten igralski kader. Visok poraz se jim je zgodil tudi v drugem krogu Pokala MNZ Celje, ko jih je Dravinja odpravila z rezultatom 0:8. Ekipo, ki je tudi letos igrala v Rogaški Slatini, čaka veliko dela tako na igralskem kot organizacijskem nivoju, če želijo ohraniti status tretjeligaša. Ključni bosta že prvi tekmi pomladi, ko se bodo pomerili s Palomo in Kovinarjem, edinima ekipama, ki so ju letos premagali in direktnimi konkurenti za obstanek.

Toplo – hladno

Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah letos nastopajo v Štajerski ligi. V primerjavi z lansko sezono, ko jih je iz 3. SNL izločil Mons Claudius, je igralski kader morda celo kvalitetnejši. Ekipo so pred začetkom sicer zapustili nosilci Burim Asllanaj, Urban Jančič in Aleš Kos a je trener Ibrahim Neskić v Šmarje pripeljal kar nekaj okrepitev, s posojami igralcev je pomagal tudi šentjurski klub. Šmarčani so igrali po sistemu toplo-hladno. Na nekaterih tekmah so prikazali odlično igro, na drugih pa žoga ni in ni hotela v mrežo. Ravno neučinkovitost napadalcev je Šmarčane stala kakšne zmage več. V drugem delu jeseni so Šmarčani stopnjevali formo in se prebili do drugega mesta na lestvici. Po porazu v Poljčanah so padli na četrto mesto. Ker je Štajerska liga zelo izenačena, je v pomladanskem delu sezone možno vse. Šmarčani imajo dobre možnosti, da si povrnejo tretjeligaški status, a brez trdega dela na treningu in zbranosti na tekmah ne bo šlo.
smarje rogaskaLahko bi bilo bolje
Ena zmaga v letošnji sezoni Štajerske lige lahko pomeni občutno izboljšanje uvrstitve na lestvici. Slatinčani so zapravili nekaj priložnosti in jesen končujejo na devetem mestu. Njihova igra je precej nihala. Nikakor niso uspeli zajeti zmagovitega niza, saj več kot dveh zaporednih zmag niso zmogli. Uvrstitev so si pokvarili tudi z nekoliko slabšim zaključkom sezone. Porazu na lokalnem derbiju v Šmarju, je sledil še spodrsljaj proti Podvincem. V zadnjem krogu so na domačem igrišču proti Pohorju iztržili točko. Varovanci trenerja Mladena Mikše bi lahko bili v spomladanskem delu pomemben dejavnik, ki bo mešal štrene najboljšim ekipam na lestvici. Za boljšo končno uvrstitev pa bodo morali Slatinčani pokazati bolj zanesljivo in konstantno igro.

8 tekem, 9 točk
V Medobčinski ligi nastopa pet ekip, med njimi je tudi Odred Kozje. V ligi močno vodijo Brežice, ki imajo že osem točk prednosti pred Radečami. Kozjani so s tremi zmagami na četrtem mestu. Obakrat so premagali zadnjeuvrščeno ekipo Pivovarja, proti boljšim ekipam na lestvici pa so bili praviloma neuspešni. Izjema je domača tekma proti Radečam. Ekipa na prvo mesto bržkone ne more več računati, zaostanek za drugouvrščeno ekipo pa ni nenadomestljiv. Iz pokalnega tekmovanja so izpadli že v predkrogu.

Svoje mnenje o dosežkih naših nogometnih klubov lahko napišete na forumu.

t: Marko Kovačevič
f: Mitja Kamplet, mK