Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi mladim – naredi si sam!


 

V mladinskem centru Šentjur, ki deluje pod okriljem Razvojne agencije Kozjansko, je prisotna težnja mladim omogočiti pestre in raznolike brezplačne aktivnosti, usmerjene v razvoj ustvarjalnosti ter spoznavanje lastnih potencialov in sposobnosti. Mladim nudi podporo pri realizaciji njihovih idej in projektov.

Izvajalci večine mladinskih aktivnosti so mladi sami. Mladi, ki imajo željo razviti svoje sposobnosti, se preiskusiti v organizaciji ter izvedbi projektov, ki so jim blizu in jim hkrati dajejo možnost raziskati in nadgraditi svoj potencial ter pridobiti izkušnje, ki jim bodo prišle prav na njihovi poklicni in karierni poti. Nezamarljivo in omembe vredno pa je pri tem dejstvo, da svoje zanje in izkušnje, kot prostovoljci, delijo s svojimi vrstniki in drugimi mladimi.

Med takšnimi nadobudnimi in ustvarjalnimi prostovoljci je Ines Pusar, ki je letos končala Fakulteto za oblikovanje oblačil in tekstilij v Ljubljani. V mesecu oktobru je pričela izvajati brezplačen tečaj šivanja in krojenja za mlade. S skupino mladih, ki želijo spoznati osnove risanja kroja in šivanja, se srečuje ob sobotah, od 12:00 do 13:30 ure, v prostorih mladinskega inkubatorja. Na prvih delavnicah so se naučili po lastnih merah narisati kroj za krilo, pred njimi pa je še šivanje, dodajanje modnih ukrasov in všitkov …

Kljub temu, da je Ines, šele letos zaključila študij ima za sabo že kar nekaj samostojnih predstavitev in lastnih kreacij, ki jih je pred časom predstavila na modni reviji v Sežani, že tri leta sodeluje na Festivalu idrijskih čipk, poleg kreiranja oblačil, pa se ukvarja tudi z oblikovanjem nakita, modnih dodatkov, ilustriranjem ter fotografijo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*na 1. sliki utrinek iz delavnice, na 2. sliki izdelava kroja po lastni meri, na 3. pa je ena od kreacij Ines Pusar