Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ferenčak zaključil s sezono


 

Mladi kolesar oz. gorski kolesar Urban Ferenčak je sredi oktobra zaključil tekmovalno sezono, kjer je prvič nastopal v mladinski konkurenci. Zaznamovali so razni pripetljaji, zaradi katerih je večkrat predčasno končal z dirkami. Vseeno lahko preteklo sezono šteje za uspešno, daj je poleti na državnem prvenstvu v gorskokolesarskem krosu v Breznici pri Žirovnici ugnal vso konkurenco med mlajšimi mladinci.

Na deveti in hkrati zadnji cestni dirki za slovenski pokal je na tradicionalnem prizorišču v Podsmreki pri Ljubljani na 70 kilometrov dolgi krožni preizkušnji med 80 kolesarji nastopila skoraj vsa kolesarska smetana z Brajkovičem, Golčerjem in Valjavcem na čelu. Ferenčak je zaradi težav, ki so se mu vlekle še od svetovnega prvenstva v Avstraliji, odstopil v predzadnjem krogu, karavana pa je na ravninski progi povprečno brzela kar 46 km na uro.

Na petem kontinentu je v začetku septembra nastopil na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu. Tamkajšnje težave so bile zunanje narave, saj se je zaradi padca kolesarjev pred njim takoj po štartu moral ustaviti, tako da je precej zaostal in v gneči »priborbal« do 35. mesta.

 

bR

 

*na sliki Ferenčak v reprezentančnem dresu na južni hemisferi