Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 6. 10.–12. 10. 2009


V obdobju od 6. do 12. 10. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 6
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 2
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 23
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 64
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 4

TATVINA GORIVA
V noči na 6. 10. je NN pristopil na parkirišče za trgovino z gradbenim materialom, kjer je bil parkiran tovorni avtomobil. S seboj je imel očitno precej veliko posodo, saj je iz rezervoarja TA iztočil in odtujil 350 litrov dizelskega goriva. NN je kraj tatvine zapustil z NN vozilom v neznano smer. Lastnika TA je oškodoval za okoli 370 evrov. Policisti PP že zbirajo obvestila v smislu izsleditve storilca.

VLOM V LOKAL PIRAMIDA
Dne 7. 10. je bila PP Šentjur obveščena o vlomu v lokal Piramida, kjer je storilec preko noči vlomil v lokal skozi okno. Odtujil je LCD monitor, nekaj alkoholnih pijač in cigarete. Policisti so opravili ogled, za storilcem še poizvedujejo.

PASJI PRETEP SE JE KONČAL TRAGIČNO
V bližini Ponikve je dne 7. 10. prišlo do spopada med psoma, ker eden od psov ni bil primerno varovan. Lastnica naj bi psa spustila iz povodca in opustila nadzor. Kot posledica pasjega pretepa je pokončan pes. Zaradi kršitve in opustitve nadzora bo zoper lastnico uveden hitri postopek pri prekrškovnem organu PP Šentjur.

OBRTNIKA OKRADLI
Dne 7. 10. so iz Loke pri Žusmu obvestili PP Šentjur, da je prišlo do tatvine delov gradbenih strojev, pnevmatskega kladiva, akumulatorjev, goriva in drugega orodja. Storilec je predmete verjetno naložil v primerno vozilo in odpeljal. Obrtnik je oškodovan za okoli 6000 EUR. Policisti še zbiramo podatke o sumljivi osebi ali vozilu. Občane naprošamo, da sporočijo koristne podatke.

TATVINA UDARNEGA VRTALNIKA
Dne 8. 10. je samostojni podjetnik opravljal delo pri šoli v Šentjurju. Med delom mu je neznanec iz odprtega vozila odtujil udarno kladivo znamke Hitachi. S tem ga je oškodoval za okoli 250 €.

PENEČA KOPEL ALI VANDALIZEM?
V jutranjih urah dne 9. 10. je bila PP Šentjur obveščena, da je nekdo vrgel v vodomet krožišča v Šentjurju penečo snov, ki je obilno popenila vodo. Z dejanjem sicer škoda ni nastala, kljub temu pa menimo, da gre za neslano šalo. Očitno je bil storilec blizu in opazoval dogajanje, da je doživel popolno zadovoljstvo. Sprašujemo se le, ali je isti pred zgradbo občine izruval in uničil nasad rož. Nedvomno gre za vandalizem, saj nekateri očitno ne cenijo lepo urejenih površin v mestu v katerem živimo.

TATVINA KOLESA
Dne 10. 10. se je v Šentjurju ponovno pripetila tatvina kolesa. Oškodovanec je svoje kolo parkiral in priklenil pri trgovini Spar v Šentjurju. Ko se je vrnil, kolesa ni več našel. Z navedenim dejanjem ga je N storilec oškodoval za okoli 1.200 €.

PRETEP V ČOČKA BARU
Dne 11. 10. okoli 01.20 ure so se v gostinskem lokalu v Šentjurju ponovno vnele strasti, čemur je pripomogla prekomerna količina alkohola. Ko je osumljenec opazil oškodovanca, se je zapodil proti njemu in ga pričel pretepati. Ko ga je ta obvladal in se ga s pomočjo varnostnika rešil, se je po krajšem času ponovno zapodil v njega in ga pričel udarjati. Vzrok naj bi bil v tem, ker se osumljeni kot delavec ni dobro počutil pri delodajalki, ki je oškodovančeva mati, sicer pa z oškodovancem neposredni ni bil v sporu. O svojem počutju bo lahko najprej poročal policistom, nato pa še sodišču.

AKCIJA »BODI PREVIDEN«
V zvezi navedene akcije podajamo še dodatna pojasnila vsem udeležencem v cestnem prometu in sicer voznik ponoči ali ob slabi vidljivosti opazi pešca s kresničko ali odsevnimi predmeti VELIKO PREJ in na DALJŠI RAZDALJI, kot tiste, ki nosijo temna ali svetla oblačila. Voznik opazi pešca, ki je temno oblečen na 26 metrov, pešca, ki je svetlo oblečen na 38 metrov, pešca, ki pa je temno oblečen in pri tem uporablja kresničko pa opazi na 136 metrov. Glede na izraženo razdaljo ni potrebno posebej poudarjati, kako pomembno je, da pešci uporabljajo kresničke ali druga odsevna telesa.

»Tudi drobna stvar, kot je kresnička, nam lahko reši življenje« .

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP