Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 20. 10.–26. 10. 2009


V obdobju od 20. do 26. 10. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 12
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 4
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 3
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 2
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 27
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 35
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

ZAPUŠČENA VOZILA
Dne 20. 10. je bila PP Šentjur obveščena, da so v zapuščenem kamnolomu Žamerk zapuščena dotrajana vozila, nekatera pa tudi zažgana. Kdo je zapustil vozila in jih zažgal, policija še raziskuje. Kljub temu, da so pred leti bila s tega območja odpeljana zapuščena vozila, se sedaj zgodba ponavlja. Razlika je le v tem, da bodo lastniki zapuščenih vozil kaznovani.

TATVINA KOLESA IZ KOLESARNICE
Dne 21. 10. je občanka obvestila PP Šentjur, da je NN storilec iz kolesarnice v stanovanjskem bloku odtujil kolo last njenega sina. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba na sodišče.

POŽAR V TAJFUNU
Dne 22. 10. je prišlo v podjetju na Planini do manjšega požara in sicer je iskra zanetila manjši požar na robotski roki. Požar so pogasili delavci sami. Policija, ki je bila o tem naknadno obveščena, je opravila ogled in ugotovila, da je za požar kriv splet okoliščin, ne pa človeška krivda. O zadevi bo tožilstvo obveščeno s poročilom. Nastala škoda znaša okoli 4000 evrov.

DVE PROMETNI NESREČI NA PROSENIŠKEM
Dne 22. 10. je okoli 15.00 ure na Proseniškem voznico zaneslo z vozišča, pri čemer se je tudi lažje poškodovala.
V istem času se je le malo stran zgodila še ena prometna nesreča, kjer je še ena voznica osebnega avtomobila izgubila oblast nad vozilom, zaradi česar jo je zaneslo z ceste in je trčila v stanovanjsko hišo, kjer je nastala materialna škoda.

INTERVENCIJA V ZASEBNEM PROSTORU
Dne 22. 10. je domov k očetu prišel sin, ob tem pa sta se s sestro, ki živi doma, pričela prepirati in žaliti. Prepir je prerasel v tako intenziteto, da je sestra poklicala policijo. Policija je intervenirala, vendar sta se oba pred prihodom že umirila. Ker pa sta oba kršila določila Zakona o javnem redu in miru, je bil obema izdan plačilni nalog.

PET LITROV BENCINA
Prodajalec z bencinske črpalke v Šentjurju je 23. 10. poklical na policijsko postajo Šentjur in naznanil, da je NN voznik belega vozila znamke Rover natočil za 5 EUR bencina in se odpeljal ne da bi plačal.

NASILJE NA ŠOLSKIH HODNIKIH
Na policijsko postajo se je 23. 10. zglasil dijak, ki je naznanil, da ga je nasilnež s pestjo udaril v glavo. Zaradi udarca in poškodb je iskal zdravniško pomoč v ZD Šentjur.

VLOM V SVEČOMAT
Zasebnik se je dne 24. 10. zglasil na policijski postaji in prijavil vlom v avtomat za prodajo sveč na pokopališču Žusem. Storilec je z vlomom hotel pridobiti nekaj drobiža in ne sveče, čemur je svečomat namenjen. Gre za kaznivo dejanje vloma, ki pa se pojavljajo tudi na drugih pokopališčih. V teh dneh, ko obiskujemo grobove, polagajmo pozornost na sumljive osebe, ki izkoristijo trenutno nepazljivost. Po naših podatkih iz preteklih let kradejo razne predmete predvsem iz vozil.

RAZBITO STEKLO VHODA V BLOK
Policisti PP Šentjur smo bili obveščeni, da je preko noči NN razbil steklo vhodnih vrat v stanovanjski blok v centru Šentjurja. Patrulja PP Šentjur je odšla na kraj, zbrala obvestila in ugotovila, da močno opit občan okoli 4. ure zjutraj zgrešil vrata, se opotekel in padel po steklu, ki se je zaradi teže zlomilo.

ONESNAŽENJE POTOKA V STOPČAH
Pri čiščenju tovornega vozila delavec ni prebral navodila za odmerjanje količina pralnega sredstva in ga je v vodo dodal preveč, zaradi česar je med čiščenjem nastal v odtočnem kanalu (ni potok) ogromen kup pene. Ker je iz etikete proizvajalca razvidno, da gre za ekološko čistilo in narava s peno naj nebi bila prekomerno obremenjena, je bila s strani PP Šentjur o dogodku obveščena inšpekcija za okolje in prostor.

TATVINA VEČJE VSOTE PREKO SISTEMA »KLIK«
Na PP Šentjur je prišel občan, ki je ugotovil, da so mu preko spletne aplikacije KLIK z njegovega računa neznanci odtujili večjo vsoto denarja (okoli 20.000 evrov). Ker PP Šentjur nima potrebne opreme za iskanje storilca preko spleta, je bila zadeva odstopljena bolje opremljeni in bolj strokovni službi kriminalistične policije na PU Celje.

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA ZARADI NASILJA
Delavci PP Šentjur so bili ponovno obveščeni o nasilju v družini, zato so se na klic takoj odzvali. Ugotovljeno, da je mož pretepel ženo in jo lažje telesno poškodoval. Ker se je to v preteklosti že dogajalo, je bil možu izrečen ukrep prepovedi približevanja, ki je bil poslan v presojo in podaljšanje k preiskovalnemu sodniku, ki je ukrep policije potrdil in ga podaljšal. Zoper moža bo podana tudi kazenska ovadba na ODT.

TATVINA AVTORADIJA
Na PP Šentjur je prišla lastnica OA Renault R5 in prijavila, da so ji iz vozila preko noči odtujili avtoradio in prvo pomoč. Ker ne gre za velike vrednosti, se oškodovanka ni odločila za pregon NN storilca, zato bo o kaznivem dejanju s poročilom obveščeno ODT Celje.

PROMETNA NESREČA S HUDO POŠKODBO NA DOMAČEM DVORIŠČU
Delavci policije so bili obveščeni, da se je v okolici Dramelj zgodila PN, v kateri je bil voznik motornega kolesa hudo telesno poškodovan. Zaradi neprilagojene hitrosti glede na razmere na cesti in preglednosti, je izgubil oblast nad MK in se zaletel v domačo brajdo in ograjo vrta ter padel. Pri vožnji ni uporabljal zaščitne čelade, pa tudi ostala oprema ni bila primerna za vožnjo težkega motorja (obut v natikače, oblečen v kavbojke in majico s kratkimi rokavi).

GROZIL NA SODIŠČU
Na policijsko postajo je dne 26. 10. prišla oškodovanka, ki je imela obravnavo na sodišču z bivšim partnerjem. Po končani obravnavi je bivši partner še v sodni dvorani bivši ženi delil napotke, kaj sme in kaj ne. Ogorčena oškodovanka je glede na predrznost svojega bivšega moža, ki ji je grozil kar v hiši pravice, podala kazensko ovadbo na policijski postaji Šentjur.

NA KRUT NAČIN UBIL MUCO
Policijska postaja je bila dne 26. 10. obveščena, da je občan na javnem kraju na krut način ubil muco, ki je prišla pred lokal. Pri tem je prišlo do zgražanja naključnih mimoidočih. Kaj je storilca vodilo v to, da se je odločil, da bo ubil muco, ve samo on. Alkohol ne more biti opravičilo za dejanje. Zoper navedenega bo podana kazenska ovadba, za navedeno dejanje, pa je predpisana zaporna kazen do enega leta.

LISICA SE ZATEKLA K HIŠI
Policijska postaja Šentjur je bila dne 26. 10. obveščena, da se je v kraju Sotensko pod Kalobjem v gospodarsko poslopje k psu zatekla lisica. Na kraj so odšli lovci, ki so lisico pokončali, saj obstaja verjetnost, da je žival okužena s steklino. PP Šentjur podaja nasvet vsem, da se v podobnih primerih živali ne smemo približati, saj je lahko napadalna, v nevarnosti pa so tudi domače živali.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP