Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 13. 10.–19. 10. 2009


V obdobju od 13. do 19.10. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA -10
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 2
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 4
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 2
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 43
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 94
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3

POŠKODOVANJE VOZILA
Nepridiprav se je v noči na 13. 10. znesel nad parkiranim vozilom VW Sharan pri blokih v Šentjurju. Poškodoval oz. porisal je lak po celotnem vozilu. Ni znano, če je to storil iz čiste objestnosti, ali pa je imel kakšno zamero proti lastniku vozila. Povzročena škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 2000 evrov. O zadevi pa bo obveščeno tožilstvo v Celju.

VLOM V LOPO ZA ORODJE
Na PP Šentjur je dne 14. 10. poklical občan in povedal, da je na vikendu opazil, da mu je NN storilec preko vikenda vlomil v lopo z orodje. Iz lope je odtujil škarje za živi mejo in namizno krožno žago. Policisti PP Šentjur so opravili ogled kraja dejanja in za storilcem poizvedujejo. Zoper NN storilca bo podana kazenska ovadba na ODT. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.

TATVINA MOTORNE ŽAGE IZ TRGOVINE
Delavce PP Šentjur je prav tako dne 14. 10. poklical poslovodja v trgovini v Šentjurju in povedal, da so ugotovili, da je NN storilec iz trgovine odtujil novo motorno žago. Eden od delavcev trgovine je prejšnji teden opazil, kako NN stranka iz trgovine nese motorno žago (ne zapakirano), vendar je mislil, da je stranka žago plačala, zato si storilca ni natančno ogledal oziroma ni stopil do njega in ga pozval naj motorno žago vrne. NN je oškodoval družbo za 220 evrov. Policisti bomo za NN storilca podali kazensko ovadbo na ODT.

TATVINA GORIVA
Policisti PP Šentjur so bili dne 15. 10. obveščeni o tatvini goriva na delovišču v Jarmovcu, kjer je neznani storilec odtujil 250 l nafte.

ONESNAŽENA PEŠNICA
Občanka je dne 16. 10. obvestila PP Šentjur, da je prišlo do onesnaženja potoka Pešnice. Patrulja je odšla na kraj ter ugotovila, da je voda res onesnažena z neznano snovjo, do pogina rib pa ni prišlo. Obveščena je bila pristojna ribiška družina in pristojna inšpekcija za okolje in prostor. Slednja na kraj ni prišla. Kljub nenehnemu osveščanju, še vedno nekateri premalo naredijo za varovanje okolja, prav tako tudi inšpekcijske službe.

STARŠI PRIŠLI PO OTROKE
Dne 16. 10. je bila PP Šentjur obveščena o zabavi otrok in mlajših mladoletnikov v okolici Šentjurja, ki po 22.00 uri niso hoteli domov. Patrulja je odšla na kraj in ugotovila, da so mlajši mladoletniki med katerim je bilo nekaj otrok praznovali rojstni dan. Ker je bila ura že pozna, so bili obveščeni starši, ki so prišli po svoje otroke, ki pa še kar niso hoteli domov. Ali res vemo kje so naši otroci in s kom se družijo?

OBJESTNO DEJANJE
PP Šentjur je bila dne 17. 10. obveščena, da je okolici Gorice pri Slivnici neznanec razbil steklo na oknu brunarice. Policisti so na kraju ugotovili, da je objestnež v okno vrgel večjo granitno kocko.

PRIDRŽANJE ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA!
Policisti so 18. 10. v jutranjih urah v Šentjurju pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Po opravljenem preizkusu, ki je pokazal 0,82 mg/L (dovoljeno do vključno 0.24mg/l), mu je bilo odrejeno pridržanje do streznitve. Čaka ga soočenje s sodnikom za prekrške v zvezi izreka globe in kazenskih točk ter ukrepom prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.

VLOM V TOVORNO VOZILO
V jutranjih urah dne 19. 10. smo bili obveščeni, da je bilo preko noči vlomil v TA v Šentjurju. Iz vozila je odtujil več opreme iz kabine, računalnike ter več krmilnih plošč. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 3000 €. V zvezi kaznivega dejanja bo podana kazenska ovadba na ODT.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP