Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometni vikend klubov Obsotelja in Kozjanskega


demir dzaferovicDve zmagi in trije porazi je izkupiček nogometnih klubov Obsotelja in Kozjanskega minuli vikend. Šmarčani so se s tretjo zaporedno zmago povzpeli na 3. mesto v Štajerski ligi, drugo zaporedno zmago so zabeležili Kozjani. Ostali klubi so izgubili le z golom razlike. Šentjurčane je premagala Mura, Rogatčane Šmartno, Slatinčane pa Boč Poljčane.

2.SNL
Mura 05 je v Murski Soboti prekinila zmagoviti niz Šentjurčanov. Za minimalno zmago ekipe, v kateri ni manjkalo bivših prvoligaških igralcev (Vladimir Kokol, Blaž Puc, Martin Pregelj …), je edini zadetek prispeval Žiga Kljajič, ki je šentjurskega vratarja Matjaža Kastelica premagal že v četrti minuti. Muraši z novo zmago ostajajo na drugem mestu 2. SNL. Za vodilnim Primorjem, ki je v Slovenskih Konjicah premagal Dravinjo, zaostajajo za točko. DNŠ MU Šentjur z desetimi točkami iz osmih tekem ostaja na šestem mestu.

Mura 05 – MU Šentjur 1:0 (1:0)
Kljajič (4′)
Zapisnik
Rezultati in lestvica

3. SNL – vzhod
Črni niz porazov Mons Claudiusa se nadaljuje. Tokrat je bila v Rogaški Slatini s 3:2 boljša ekipa Šmartno 1928. Gostje so povedli v 23. minuti, ko je zadel Rok Cizej. Enajst minut kasneje je izenačil Denis Muratovič. Monsi so drugi polčas začeli rezultatsko bolje. Po dobri uri igre je za vodstvo poskrbel Dejan Polajžer. A Šmarčanom je uspel preobrat. Za zmago sta zadela Dejan Plesnik in Žiga Jamnikar. Šmartno se je z zmago povzpelo na tretje mesto lestvice 3. SNL – vzhod. Do spremembe je prišlo tudi na vrhu lestvice. V dvoboju prvouvrščenih ekip so Stojnci s 3:1 porazili Odrance in jih tako prehiteli na prvem mestu. Mons Claudius ostaja na 13. mestu. Mesto više je štorski Kovinar, ki je v soboto doma izgubil s Pesnico.

Mons Claudius – Šmartno 1928 2:3 (1:1)
Muratovič (34′), Polajžer (61′); Cizej (23′), Plesnik (77′), Jamnikar (83′)
Zapisnik
Rezultati in lestvica

Štajerska liga
NK Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah je na domačem igrišču vknjižil tretjo zaporedno zmago. S 4:0 je padla ekipa Partizan Fram. Šmarčani so bili boljši večino srečanja in si pripravili nekaj lepih priložnosti. Na polčas so odšli z zadetkom prednosti. Uspešen je bil Aleš Horjak. V drugem polčasu se je razigral Demir Džaferović. Napadalec je dosegel tri zadetke za gladko zmago Šmarčanov, ki so igrali brez kaznovanega Denisa Mraza.

V lokalnem derbiju so igralci NK Boč Poljčane premagale NK GIC Gradnje Rogaška. Ključen trenutek srečanja je bil tik pred koncem prvega polčasa, ko je edini zadetek dosegel Ladislav Drosk. Slatinčani, ki so tekmo končali z desetimi igralci, izključen je bil Urh Kobilšek, do konca srečanja niso uspeli premagati vratarja Marka Pepelnaka.

Šmarje se je z nizom zmag povzpelo na tretje mesto Štajerske lige. Za vodilno Bistrico zaostajajo za pet točk. Rogaška je s porazom padla na deveto mesto. Boč je dve mesti niže. O izenačenosti Štajerske lige priča dejstvo, da je med tretjo in deseto ekipo na lestvici le tri točke razlike.

Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah – Partizan Fram 4:0 (1:0)
Horjak (38′), Džaferović (52′, 70′, 76′)

Boč Poljčane – GIC Gradnje Rogaška 1:0 (1:0)
Drosk (45′)
Izključen: Kobilšek (86′ – Rogaška)

Zapisniki
Rezultati in lestvica

MČL
Odred Kozje so v 6. krogu Medobčinske članske lige drugič zmagali. Doma so bili boljši od ekipe Radeč s 3:0. Med strelce so se pri Kozjanih vpisali Miha Kužner, Primož Založnik in Miha Golob. Z novimi tremi točkami Kozjani ostajajo na 4. mestu MČL. Vodijo Brežice, sledita jim Radeče in Žalec. Pivovar je brez točk na zadnjem mestu.

Odred Kozje – Radeče 3:0 (2:0)
Kužner (32′), Založnik (37′), Golob (66′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

* Slika: Napadalec NK Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah Demir Džaferovič je za zmago proti Framu prispeval tri gole