Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

G&K avto Šentjur boljši od Zadrčanov


 

Težko pričakovana povratna tekma med G&K avto Šentjur in zadrsko ekipo je bila odigrana v petek v Lesičnem. V zares pravi  športni atmosferi, pred nabito polno dvorano, smo v tesni končnici strli odpor dalmatincev in zmagali z rezultatom 100:95.

Že celo popoldne so v Lesičnem vihrale slovenske zastave, odmevala je domača glasba in vsakumor je bilo jasno, da se bo zgodil velik športni dogodek, kajti gostiti ekipo iz mesta košarke ni mačji kašelj. Za ekipo G&K avto so igrali: Dejan Lapornik, Stani Grajžl, Boštjan Kočar, Frenk Koželj, Košak Kristjan, Boštjan Korošec, Ilija Petrovič, Matjaž Tovornik, Boštjan Trupaj in Roman Urbanija.

Pričetek tekme za domačo ekipo ni bil ravno obetajoč, kajti gostje so si priigrali občutnejšo prednost 14 točk, ki so jo suvereno držali skoraj ves  prvi polčas. Nezaustavljiv je bil njihov kapetan, bivši NBA igralec, Arijan Komazec, ki je zadeval z vseh položajev. Vendarle smo se nakako pobrali in do polčasa zaostanek znižali na samo 4 točke – 46:50.

V drugem polčasu smo z dobro obrambo počasi prehajali v vodstvo, vendar žilavi gostje niso popustili in tekma se je počasi približevala končnici. Že ničkolikrat je naš selektor Jože Koželj potegnil asa iz rokava in pri rezultatu 90:90 poslal na igrišče jokerja Ilijo Petroviča, ki je dosegel zadnjih osem točk in tako je zmaga ostala na slovenski grudi.

 

Pri gostih je fenomenalni Arian Komazec dosegel 49, Marki Blaslov pa 30 točk. Pri domači ekipi so se strelci porazdelili in sicer Dejan Lapornik 20, Stani Grajžl 19, Ilija Petrovič 18 …

Da je bila tekma res pravi košarkarski praznik je z svojim prihodom potrdil legendarni kapetan svetovnih prvakov iz Ljubljane 1970 Ivo Daneu. Po tekmi je sledila prava kozjanska fešta v osrčju virštanjskih goric.

Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil domačinom iz Lesičnega za odlično pripravo in  organizacijo tekme in vsem navijačem, ki so naredili pravo vzdušje. Hvala tudi našemu pokrovitelju G&K avto Šentjur, brez katerega tega dogodka ne bi bilo. Spomladi je v načrtu novo srečanje, tokrat ob jadranski obali.

 

Aleš Slemenšek