Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

4. 10: Več za potrošnika


Trgovsko dejavnost v šentjurski občini opravlja trgovsko podjetje Merx iz Celja Tozd Šentjur, ki ima skupno 14 poslovalnic s 140 zaposlenimi. Poleg Merxa opravlja trgovsko dejavnost v občini tudi Kmetijski kombinat Šentjur, ki ima manj poslovalnic.
Doslej so zgradili pet povsem novih zgradb s sodobnimi trgovskimi lokali in to v Šentjurju, Ponikvi, Planini, Dramljah in na Lipoglavu ter generalno obnovili poslovalnice v Gorici pri Slivnici, Resevna in papirnico. V najemu imajo šest poslovalnic, ki še čakajo na primerno obnovo odnosno novogradnjo. Podčrtati je treba, da je Merx v sedanjem srednjeročnem obdobju zgradil poslovalnico v Dramljah, ki ima tudi bife, to je edini gostinski lokal v kraju in Lipoglav. Zaključna dela izvaja Gradis na veliki blagovnici v treh etažah za sedanjo blagovnico, katere otvoritev pričakujemo do 29. novembra hkrati z motelom, ki ga prav tako gradi Gradis.
Pred Merxom se grmadijo še problemi poslovalnic na Dobju, Šentvidu in seveda na Selah, odnosno na Blagovni, kjer nastaja povsem novo naselje z vrsto novih potrošnikov, ki imajo do sedanjih poslovalnic le nekoliko predaleč.

Novi tednik, 4. 10. 1979