Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

4. 10.: Krajani Dobja so dočakali svoj dan


Krajani Dobja so le dočakali uradno otvoritev kulturnega doma. Z otvoritvijo so v nedeljo obeležili tudi krajevni praznik in 60-letnico kulturnega društva. Dom so začeli graditi pred sedmimi leti z združenimi sredstvi občine Šentjur, republiške kulturne skupnosti ter mnogih delovnih organizacij s celjskega območja.
Pomemben delež je prispevalo tudi gradbeno podjetje Bežigrad Ljubljana, ki je pobrateno s krajevno skupnostjo Dobje. Dom je odprl Adolf Gračner, najstarejši kulturni delavec v krajevni skupnosti. Slavnostni govor je imel Franci Salobir, predsednik sveta krajevne skupnosti, ki je na kratko orisal potek gradnje in težave, s katerimi so se pri tem srečevali. Posebno pozornost so izkazali Jožefi Lokovšek, ki je prispevala večji finančni delež za izgradnjo doma in za razvitja prapora. Spomnili so se tudi številnih nekdanjih kulturnih delavcev iz Dobja, ki so prišli na slovesnosti iz Škofje vasi, Titovega Velenja, Dobrne, Ljubljane in od drugod ter jim podelili priznanja. V Dobje je prišla tudi delegacija iz Št. Primoža na avstrijskem Koroškem in predstavniki celjske garnizije, ki so pomagali kopati brigadirjem vodovod Kapsl-Dobje.
Obiskovalci so si lahko v dvorani kulturnega doma ogledali zanimivo razstavo fotografij, ki prikazujejo gradnjo doma, dejavnost kulturnega društva »Franjo Vrunč« in praznovanja krajevnih praznikov.

Novi tednik, 4. 10. 1984