Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

30. 10.: Kozje: bo klub živ?


Kozje bo po dolgem času znova dobilo mladinski klub, ki ga, kot pravijo mladinci, nujno potrebujejo. Lepo število let je že, odkar mladi Kozjani tarnajo, da bi radi imeli klub, ki je že bil v prostorih nekdanje občine. Klub pa kot klub marsikje drugje: nekaj časa je živel, enkrat bolj, drugič manj in končno tudi umrl.
Njegovi prostori so bili pod postajo milice in v večernih urah so mladi morali izprazniti sobo, da niso kalili nočnega miru. Klub je takrat kar zaživel, potem pa je enostavno prenehal z delom. V klubu se je razvilo več oblik dela, ki pa so preminile.
Ker so se ponovno pojavile želje, da Kozje dobi mladinski klub nazaj, so začeli mladi tudi o tem razmišljati. Največ pobud je prišlo iz obeh dislociranih obratov, kjer je tudi največ mladih, to je iz Metke in pa Steklarne. Obe omenjeni podjetji sta tudi zagotovili potrebna sredstva, pridružila pa se jim je še krajevna skupnost. Ker ni nikjer drugje primernega prostora, bodo preuredili nekdanje prostore in upajo, da bo klubsko življenje še letos zaživelo. Klub bo odprt do devetih zvečer, kar pa bo za sobotne in nedeljske dneve nekoliko težje, saj prav takrat mladina nima primerne zabave. Ob razumevanju lokalnih faktorjev se bo najbrž dalo urediti tudi to.

Novi tednik, 30. 10. 1974