Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

25. 10.: Da se ne bi skisalo!


Dobršen del zadnje seje Izvršni svet Skupščine občine Šentjur je bil posvečen problematiki izgradnje mlekarske industrije v celjski regiji, vključno z obratom v Šmarju. Akcija dogovarjanja poteka že dalj časa in kljub različnim pogledom in interesom, je prišlo do dogovora v načelnih vprašanjih.
IS je podprl potrebo po usposobitvi te predelovalne industrije in predlagal Kmetijskemu kombinatu Šentjur kot nosilcem dejavnosti v občini, da skupaj s Hmezadom uskladita odprta vprašanja. Mnenje IS je bilo, da sovlagatelji ne morejo podpisati »blanko menice«, zato mora biti še pred podpisom dogovorjeno, kdo bo pokrival podražitve, odnosno tisti del investicije, ki bi nastal z morebitnim odstopom ostalih sovlagateljev. Tudi predloženi samoupravni sporazum še ni povsem dorečen, saj ni pravilno, da se dohodkovni odnosi med pridelovalci, predelovalci in trgovino nehajo takrat, ko se vrnejo vložena sredstva.
Značilno pa je in to velja podčrtati, da smo doslej praviloma združevali sredstva za izgradnjo različnih objektov na razvitih področjih. Obratna smer pa doslej žal še ni prodrla!

Novi tednik, 25. 10. 1979