Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

20. 10.: Kdo laže v kozjanskem koncu?


Po majskem javnem razpisu za sestavitev osnutka prednostne liste upravičencev za socialna stanovanja v KS Kozje in njeni širši okolici, se je nanj uvrstilo 10 prosilcev. Prijavilo se jih je 23, v občinskem odseku za stanovanjske zadeve pa so pozneje prejeli več pritožb. Ali so posamezniki, ki so se uvrstili na prednostno listo res zavajali z neresničnimi, lažnimi podatki? Tako zatrjujejo nekateri prosilci, ki se na listo niso uvrstili.
V Kozjem se govori, v šmarski občinski stavbi pa prejemajo pisne, podpisane pritožbe, da so na listi tudi občani, ki stanovanje v Kozjem že imajo, drugi naj bi zopet presegali dohodkovne omejitve iz potrdil, sporočali komisiji neresnične podatke glede števila družinskih članov in podobno. V šmarski občinski vladi so zato počakali s sprejemanjem osnutka prednostne liste, podatke pa bodo še enkrat preverili. Na videz se sicer kaže vse lepo in prav, saj gre med dokazili za uradne podatke, potrdila. Mar smo zares padli tako nizko, da se ne moremo več zanesti niti na uradne podatke?
V KS Šmarje pri Jelšah ter širši okolici, kjer so prav tako sestavili osnutek prednostne liste za socialna stanovanja, takšnih pritožb niso prejeli, zato ga je občinska vlada pretekli teden sprejela brez pripomb. Zatika se le v primeru Kozjega.
Drugi kraji, drugi običaji?

Novi tednik, 20. 10. 1994