Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

13. 10.: Berlinski zid sredi Šentjurja?


V mestu Šentjur, kjer so se lotili temeljitega preurejanja prometnih tokov, se že dolgo pojavljajo nesoglasja glede prihodnje povezave jugozahodnega dela kraja s središčem. Kadarkoli govorijo o načrtih občinske vlade je med krajani Hruševca, Jakoba in Brez, iz naselij onkraj železniške proge, precejšnje nezadovoljstvo. Železniške zapornice so zaprte po osem ur na dan, po novi prometni ureditvi pa naj bi prihajali v center mesta čez nadhod, peš, z avtomobili pa mimo Alposove cevarne, torej precej naokoli.
Krajani so postavili občini ostre zahteve ter napovedali različne protestne akcije, od zbiranja podpisov do oviranja železniškega prometa. Krajani sumničijo tudi, da gradnja novega mostu čez Voglajno pri tovarni Bohor ne ustreza morebitnemu podvozu. Natančneje povedano, po novem bi pridobili železniški podvoz le na cesti iz Šentjurja proti Novi vasi.
Predsednik šentjurske vlade je povedal, da so mariborski strokovnjaki ugotovili, da gre za prešibko nosilnost tal, mehak teren, zato je gradnja podvoza nemogoča oziroma povezana s previsokimi stroški. Računajo, da naj bi stal najmanj 350 milijonov tolarjev, veliko več kot so mislili sprva. Gre za lokalno cesto, za kar bi morala denar priskrbeti občina, praktično brez pomoči države.

Novi tednik, 13. 10. 1994