Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zmago Sagadin: “Rogaška Slatina ima vrhunske pogoje za pripravo ekip”


kosarkarska zogaRogaška Slatina je s kombinacijo zdravilišča, hotelov in športnih površin pogosta pripravljalna baza številnih športnih kolektivov. Eden tistih, ki svoje ekipe pred začetkom sezone redno vozi v Rogaško Slatino, je košarkarski strateg Zmago Sagadin. Trenutno se tam mudi s hrvaškim podprvakom, KK Zadar.

V intervjuju za športni časnik Ekipa je Sagadin na vprašanje, zakaj je za przorišče priprav znova zbral Rogaško, odgovoril: “Vsi vedo, da sem vedno rad prihajal v Rogaško, ki ima vrhunske pogoje za pripravo ekip. Zato nisem imel veliko dvomov, ko me je v Zadru obiskal komercialist hotela Sava Matej Jugovar in ponudil priprave v Rogaški Slatini oziroma v hotelu Sava. Hotel je vrhunski, dvorana ima novo igralno površino, zunanjih terenov ne manjka, torej imamo vse, kar potrebujemo za dobro delo.”

Sagadin je letos začel s prenovo ekipo. Igralski kader so zapustili nekateri tujci, med drugim tudi makedonski reprezentant Todor Gečevski, ki je več sezon igral v Dalmaciji in prirasel k srcu navijačev. Več priložnosti bodo dobili mladi, doma vzgojeni igralci. KK Zadar letos ob osvojitvi obeh domačih lovorik cilja tudi na čim boljšo uvrstitev v regionalni ligi. Po tem, ko niso dobili povabila v Euroligo, bodo igrali v Eurocupu.

* Slika je simbolična