Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Uspešen nogometni vikend klubov Obsotelja in Kozjanskega


golMinuli vikend je bil uspešen za klube Obsotelja in Kozjanskega. Z izjemo Mons Claudiusa so vsi zabeležili zmage. Šentjur je visoko premagal Belo Krajino, Šmarčani so bili uspešni proti Pohorju, Slatinčani proti Bukovcem. Prve zmage v sezoni so se veselili v Kozjem. Mons Claudius je visoko izgubil v Odrancih.

2. SNL
Šentjurčani nadaljujejo zmagoviti niz. Na domačem igrišču so visoko premagali ekipo Bele Krajine. Že po slabih desetih minutah igre so vodili z rezultatom 2:0. Med strelce sta se vpisala Roman Bezjak in Denis Popovič. Do konca polčasa je zadel še Nenad Đaković. Belokranjci so od 40. minute igrali z igralcem manj. Izključen je bil Uroš Celcer. V drugem polčasu so gostje najprej znižali izid. Uspešen je bil Dejan Božičič. Z drugim zadetkom na tekmi je vodstvo na tri gole povišal Denis Popovič. V 69. minuti je Marko Žagar dobil še drugi rumeni karton in Belokranjci so ostali le z devetimi igralci na igrišču. To sta z zadetki kaznovala Alen Romih in Jan Štrukelj. S tremi zaporednimi zmagami DNŠ MU Šentjur ostaja na šestem mestu 2. SNL. Na vrhu je še vedno Primorje, ki je sicer izgubilo s Triglav Gorenjsko. Gorenjci so se z zmago povzpeli na tretje mesto. Druga je Mura 05, ki je remizirala v Šenčurju. Vodilni trojici sledi konjiška Dravinja. Na zadnjem mestu je Krško, ki je na sedmih tekmah zbralo le točko.

MU Šentjur – Bela Krajina 6:1 (3:0)
Bezjak (7′), Popovič (9′, 63′), Đaković (32′), Romih (72′), Štrukelj (83′); Božičič (53′)
Izključena: Celcer (40′), Žagar (69′ – oba Bela Krajina)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

3. SNL – vzhod
Mons Claudius je še četrtič zapored izgubil. V Odrancih so bili domačini boljši kar s 7:1. Povedli so v 5. minuti, ko je zadel Jernej Tkalec. Monsom je uspelo izenačenje. V 21. minuti je bil uspešen Dejan Polajžer. Pred koncem prvega polčasa so domačini preko Milka Kovača znova povedli. V drugem polčasu so imeli monsi štiri črne minute, ko je moral Franc Vodušek kar trikrat po žogo v svojo mrežo. Od 63. do 67. minute je bil dvakrat natančen Tkalec, enkrat pa Roman Gostan. Za povišanje rezultata sta pred koncem srečanja poskrbela Aleksander Jerebic in Aleš Kerec. Odranci so se z zmago dvignili na prvo mesto lestvice 3. SNL – vzhod. Drugi so Stojnci, ki so doma z minimalnim izidom ugnali Veržejce. Koroška Dravograd je s porazom v Čardi izgubila prvo mesto in padla na tretjega. 12 točk ima tudi Simer Šampion, ki je z 2:1 ugnal štorski Kovinar. Mons Claudius ostaja na predzadnjem, 13. mestu.

Odranci – Mons Claudius 7:1 (2:1)
Tkalec (5′, 63′, 66′), Kovač (42′), Gostan (67′), Jerebic (83′), Kerec (86′); Polajžer (21′)

Zapisniki

Rezultati in lestvica

Štajerska liga
Tako Šmarje kot Rogaška sta v 7. krogu Štajerske lige vknjižila nove tri točke. NK Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah je gostoval v Rušah pri ekipi Pohorja. Edini zadetek na tekmi je v 35. minuti zabil Demir Džaferović. Šmarčani so vodstvo obdržali do konca, kljub temu, da je glavni sodnik srečanja Janez Konečnik v 51. minuti izključil šmarskega branilca Denisa Mraza. To je prva gostujoča zmaga Jagrov v sezoni 2009/2010.

Slatinčani so bili doma boljši od Bukovcev. Srečanje sta v 30. oziroma 33. minuti odločila Samo Mrkša in Boštjan Hernavs. Do konca srečanja se mreži nista več zatresli. Gostje so od 44. minute igrali brez izključenega Ervina Herge. Slatinčani so se z zmago povzpeli na 6. mesto lestvice ŠNL. Po sedmih krogih imajo 12 točk. Šmarčani so s točko manj osmi. Na vrhu ostaja AHA EMMI Bistrica, ki je v soboto doma brez zadetkov remizirala z Bočem, s šestnajstimi točkami. Enako število točk v zelo izenačeni sezoni ima Holermuos Ormož.

Pohorje – Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah 0:1 (0:1)
Džaferović (35′)
Izključen: Mraz (51′ – Šmarje)

GIC Gradnje Rogaška – Bukovci 2:0 (2:0)

Mrkša (30′), Hernavs (33′)
Izključen: Herga (44′ – Bukovci)

Zapisniki
Rezultati in lestvica

MČL
NK Odred Kozje je v 5. krogu Medobčinske članske lige prišel do prve zmage. Doma so premagali Pivovar, ki je tudi po petem krogu brez točk Kozjani so povedli v 7. minuti, ko je bil uspešen Primož Založnik. Gostje so v 40. minuti izenačili. Vratarja Boštjana Ceraja je še drugič premagal Ilir Piraku. V zadnji minuti prvega polčasa so domači prišli do drugega vodstva na tekmi. Uspešen je bil Primož Založnik. Zmago je v drugem polčasu potrdil Miha Golob. Tik pred koncem tekme je sodnik Slaviša Kuzmanovič pokazal dva rumena kartonu gostujočemu igralcu Bojanu Močiću. Na lestvici MČL vodijo Radeče z desetimi točkami. Točko manj imajo Brežice. Žalec je tretji, Odred Kozje četrti, Pivovar pa zadnji.

Odred Kozje – Pivovar 3:1 (2:1)

založnik (7′, 45′), Golob (59′); Piraku (40′)
Izključen: Močić (92′ – Pivovar)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

* Slika je simbolična