Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tudi letos športno ob Kozjanskem sejmu


SD RajmaxTudi letošnji Kozjanski sejem je spremljala kopica športnih prireditev, ki so se odvijale v Športnem parku Kozje.

Pričelo se je že v petek, ko se je najprej odvil finalni turnir Poletnih športnih vikendov »dr. Harvey« Kozjansko v ulični košarki. Na njem so nastopile štiri najboljše ekipe iz štirih predtekmovalnih turnirjev. Tudi tokrat, tretjič letos, je nastope košarkarjev prekinil dež, tako da so tekmovanje zaključili v telovadnici OŠ Kozje. Zanesljivo zmago je zabeležila naveza iz Podčetrtka in Šentjurja, ki je nastopala pod imenom Korošec tim. Preostale tri ekipe so zabeležile po eno zmago, zaradi boljše koš razlike je drugo mesto osvojila ekipa Šalabajzerji, tretje pa ekipa Kozjani.

Košarkarjem so sledili igralci malega nogometa, ki so nastopili v zaključnih dvobojih Pokala Športne zveze Kozje. Po dveh polfinalnih tekmah sta se v finalu pomerili ekipe Peilenstein Pub Lesično in Bistrica Bar Kraner. Boljši so bili igralci ekipe iz Lesičnega, ki so se tako veselili letošnje pokalne zmage. V tekmi za tretje mesto je v lokalnem dvoboju ekipa ŠD Kozje MOF Štus Design ugnala ekipo ŠD Rajmax Kozje.

Deset let Tenis kluba Kozje

Peilenstein pub
Pokal Športne zveze Kozje v malem nogometu so osvojili igralci ekipe Peilenstein pub Lesično
V soboto so člani Tenis kluba Kozje proslavili deset let od ustanovitve društva. Ob tej priložnosti so organizirali tradicionalni turnir povabljenih dvojic, na katerem je loparje prekrižalo osem parov. Zmagovalna dvojica sta postala Zlatko Hohnjec in Darko Šelekar, ki sta v finalu ugnala Tadeja Hartla in Bernarda Goršaka, tretje mesto pa je osvojila dvojica Ernest Simončič in Roman Gradišek.

V nedeljo še tenisači, odbojkarji in nogometaši
V nedeljo sta bili na sporedu še dve finalni tekmovanji Poletnih športnih vikendov. Med tenisači mladinci je naslov najboljšega ponovno osvojil Nejc Hostnik, na drugo mesto se je uvrstil Boris Bezamovski in na tretje Domen Jug.

Med trojkami v odbojki na mivki pa je zmagala ekipa ŠD Rajmax (na zgornji fotografiji), ki je v napetem dvoboju premegala ekipo H4P. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa Favoriti, na četrtem pa je finalni turnir končala ekipa Tenis klub Kozje veterani.

Aktivni pa so bili tudi veterani Nogometnega kluba Kozje, ki so se v prijateljski tekmi pomerili z ekipo Slovenske vojske. Pokazali so se kot dobri gostitelji in gostom, ki so nastopali v športni in ne vojaški opremi, prepustili tesno zmago.

t/f: Roman Gradišek, ŠD Kozje