Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 8. 9.–14. 9. 2009


V obdobju od 8. do 14. 9. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA -4
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 4
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 1
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 31
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 59
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0

TATVINA DELOV KOSILNICE
Drzen storilec je izkoristil odsotnost domačih in izpod gospodarskega poslopja v okolice Dramelj iz motorne kosilnice BCS odtujil uplinjač. Policisti smo opravili ogled in zbrali prva obvestila. Storilec je lastnika oškodoval za 300 evrov. Zoper neznanca bo podana KO.

POŠKODOVANJE TUJE LASTNINE
Neznani storilci so lastnico manjše brunarice na Primožu oškodovali za 200 evrov saj so ji od meseca julija do danes poškodovali žleb, vhodna vrata brunarice in steklo enega okna.

ZASEG OROŽJA
Dne 7. 9. so policisti opravili hišno preiskavo v Dolgi Gori. Našli in zasegli smo predelano puško, pištolo domače izdelave in manjšo količino pripadajočih nabojev. Zaradi posest orožja streliva bo o kršitelju izrečena globa, predmete za katere pa ni imel dovoljenja pa mu bodo odvzeti.

PRODAJA OD HIŠE DO HIŠE
V kraju Planinska vas se je pojavil voznik temno modrega kombiniranega vozila, ki prodaja raznovrstno orodje. Neznanec govori nemško in angleško. Prodaja pa izdelke vprašljive kvalitete, saj je eden od občanov kupil agregat, ki pa ne deluje. Prodajalec mu podatkov in računa od podjetja za katerega dela ni posredoval, da bi lahko uveljavljal garancijo.

Ponovno opozarjamo vse, da so pozorni pri nakupu predmetov od takšnih oseb. O pojavu trgovcev obvestile policiste in si pokušate zapomnite reg. številko vozila ter opis oseb. Take osebe, ne da samo prodajajo dvomljive predmete, ampak jih tudi odnesejo iz dvorišč in stanovanj.

POŠKODOVAL AVTOBUS
Voznik avtobusa podjetja Izletnik Celje nas je obvestil, da je v parkiran avtobus v Presečnem trčil neznan voznik, poškodoval avtobus in s kraja odpeljal. Policisti so kmalu po prijavi identificarali pobeglega voznika, ki bo moral plačati primerno globo in se soočiti s sodnikom za povzročitev prometne nezgode ter pobega s kraja.

TATVINA KOLESA
Dne 13. 9. je oškodovanec opazil, da v kleti stanovanjskega bloka v Šentjurju, kjer stanuje, ni več otroškega kolesa. Kam se je storilec s kolesom odpeljal policisti še ugotavljajo.

GLASNA GLASBA
Policisti so 12. 9 izdali plačilni nalog organizatorju rojstnodnevne zabave na Slivniškem jezeru. Zabava, ki je bila preglasna, je motila okoliške prebivalce in ribiče, ki so imeli ribiško tekmovanje na drugem bregu jezera.

 

ZAHVALA ZA POMOČ PRI IZVEDBI PROJEKTA »VARNO NA POTI V IN IZ ŠOLE«
Policijska postaja Šentjur je v obdobju od 1. do 11. 9. intenzivno izvajala poostrene aktivnosti v bližini osnovnih šol in srednje šole oziroma na najbolj izpostavljenih oziroma kritičnih točkah. Pri izvedbi projekta je poleg policistov v sodelovanju z Svetom za preventivo in vzgojo Šentjur sodelovalo sedem prostovoljcev Območnega združenja Rdečega križa Šentjur, pet članov društva Večno mladi Šentjur, dva upokojena policista, predstavnik SPV Dobje in 15 dijakov Šolskega centra Šentjur. Prav tako je Občina Šentjur v sodelovanju z Svetom za preventivo in vzgojo Šentjur poskrbela, da je bil bližini Osnovne šole Franja Malgaja nameščen viseči napis s preventivno vsebino. V teh prvih dneh se lahko pohvalimo z zelo ugodno prometno varnostjo, saj smo v tem obdobju beležili samo štiri prometne nesreče, v povezavi z varno potjo v šolo ali udeležbo otroka pa nobene. Policisti PP Šentjur pa bodo skozi celotno šolsko leto nadaljevali s kontrolo prometa v bližini šol.

Dejstvo je, da so vsi zgoraj omenjeni oziroma sodelujoči pripomogli k temu, da so prvi šolski dnevi minili brez hujših prometnih nesreč ali drugih dogodkov, za kar se jim policijska postaja Šentjur zahvaljuje in jih izreka ZAHVALO.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP