Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 25. 8.–1. 9. 2009


V obdobju od 25. 8. do 1. 9. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA 5
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU 3
3. PRIDRŽANE DO IZTREZNITVE 3
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV 18
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM 31  
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ 2


VLOM V VEČ LOKALOV V TRŽNICI

Policisti PP Šentjur smo bili dne 25.08.2009 ob 06.10 uri obveščeni, da je  NN preko noči vlomili v lokal v objektu »tržnice« . Iz tega  lokala je  nato odšel v notranjost objekta tržnice in vlomil v še več drugih lokalov. Pri tem si je iz vseh lokalov nabral menjalnega denarja in cigaret za skupno vrednost 276.5 evra. Škoda, ki je  povzročil na objektu znaša okoli 600 evrov.
Policisti in kriminalisti so opravili oglede in našli nekaj sledi, ki so jih na kraju pustili storilci. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE
Policisti PP Šentjur so okoli 08.00 ure26.8.2009 kontrolirali mlajšega voznika iz Šentjurja in ugotovili, da je močno pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odrejeno pridržanje. Glede na stopnjo alkoholiziranosti mu bo sodnik najverjetneje izrekel tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

TATVINA GORIVA
Okoli 13.00 ure se je na bencinski servis Petrol v okolici Šentjurja  pripeljal voznik OA Kia Sephia, modre barve. Natočil je 40 litrov bencina, katerega pa ni plačal, saj se je na to pripravil tako, da je na vozilu zamenjal reg. tablice. Policisti voznika še iščejo in bodo zoper osumljenca podali KO.

VNOVČITEV PONAREJENEGA BANKOVCA
28.8.2009  je NN v eni od šentjurskih trgovin plačal blago s ponarejenim bankovcem za 50 €. Ponaredek so odkrili šele na banki. Po značilnostih ponaredka je bilo ugotovljeno, da gre za primer ponaredka  v seriji, ki je policiji že znana.

VLOM V GOSPODARSKO POSLOPJE
V času od 23.08. do 28.08. je neznanec vlomil v gospodarsko poslopje v Slatini pri Ponikvi. Lastniku je odtujil motokultivator znamke Muta s priključki, kosilnico na laks znamke Kawasaki ter še nekaj ročnega orodja. Z dejanjem ga je oškodoval za okoli 2500 €.  

SREČA V NESREČI

28.8.2009 so bili policisti obveščeni, da je v stanovanjski hiši v Šentjurju najdena ženska, ki leži na tleh in je negibna. Policisti so na kraju na veliko srečo ugotovili, da je starejša gospa še živa, vendar na koncu z močmi. Takoj so na kraj poklicali zdravnike in reševalce, ki so onemoglo gospo  odpeljali v bolnišnico na zdravljenje.

POŽAR ZARADI STRELE
29.8.2009 ob 12.45 uri je bila policija obveščena, da je prišlo do požara na starejši, nenaseljeni stanovanjski hiši v Krivici. Na kraj so odšli gasilci 4 prostovoljnih gasilskih enot z bližnje okolice, ki so požar pogasile, kljub temu pa je nastalo za 15.000 evrov škode, saj je kljub hitri intervenciji starejša hiša v celoti pogorela. Ugotovljeno je bilo, da je požar je zanetila strela, saj je bilo v tistem času na tem območju neurje z nevihtami.

SOSED JO JE UDARIL
29.8.2009 ob 15.10 uri je na PP Šentjur je poklicala občanka in povedala, da jo je sosed na hodniku več stanovanjske hiše brez razloga in povoda močno udaril po glavi in jo lažje telesno poškodoval. Soseda bosta spor reševala na sodišču, saj bo zoper nasilnega soseda podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

RAZBIJALI INVENTAR NATO PA EDEN OD NJIH GROZIL NATAKARICI
Ob 18.10 uri 29.8.2009  je bila policija obveščena, da več oseb krši javni red v lokalu v objektu tržnice. Na kraju so policisti so ugotovili, da so «razgreteži«  že odšli. Ugotovljeno je bilo, da so prevračali in razbijali so inventar. Patrulja jih je po nekaj minutah iskanja izsledila na drugi lokaciji. Dvema kršiteljema sta bila izdana  plačilna naloga.

Ob 19.55 uri pa se je eden od dveh prejemnikov plačilnega naloga vrnil v prvi lokal, kjer je ponovno kršil javni red in natakarici grozil da jo bo poškodoval, ker je kršitev prijavila. Ker je kršitelj ponovil prekršek in ker je obstajala verjetnost da bo s prekrškom nadaljeval ga je policija odpeljala na počitek do streznitve na PP Šmarje pri Jelšah, kjer je imel čas za razmislek o svojem početju. Zaradi ponovljene kršitve je prejel še dodatno kazen na plačilnem nalogu. Zaradi groženj izrečeni natakarici pa se bo za početje zagovarjal na sodišču.

Po pooblastilu komandirja  policijske postaje
Slavko MLAKAR                                                                                   
POMOČNIK KOMANDIRJA PP