Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 23. 9.–29. 9. 2009


V obdobju od 23. do 29. 9. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 13
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE -0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 4
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 23
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 63
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1

POBEGNIL S KRAJA NESREČE
Dne 23. 9. je v Lokarjah NN voznik NN vozila srebrne barve zaradi nepravilne strani vožnje oplazil nasproti vozeče vozilo in s kraja prometne nesreče odpeljal. Ker je s kraja pobegnil, voznici drugega vozila ni nudil svojih osebnih podatkov in podatkov o zavarovanju. Vse, ki bi kar koli vedeli o pobeglem vozniku, naprošamo, da o tem obvestijo Policijsko postajo Šentjur ali pa pokličejo na številko 113.

TATVINA DENARJA
Dne 24. 9. je Policijsko postajo Šentjur dijakinja obvestila, da so ji iz šolske torbe v šolskem centru odtujili. Policisti smo ugotovili, da je do tatvine prišlo v času, ko je dijakinja šolsko torbo pustila brez nadzora. To je izkoristil nepridiprav, ki je torbo pregledal. Zvezki in knjige ga niso zanimali, tako da je oškodovanki odtujil le denar. Da se podobne tatvine ne bi dogajale, je treba denar hraniti pri sebi. Prav tako pozivamo morebitne priče dogodka, da tem obvestijo vodstvo šole ali Policijsko postajo Šentjur.

NASILEN PARTNER
V popoldanskih urah 24. 9. smo bili obveščeni, da je v občini Dobje prišlo do nasilja v zunajzakonski zvezi, kjer je moški udaril svojo partnerico. Najprej sta se prepirala zaradi meje in suma, da sosed kosi po njunem zemljišču. Spor je prerasel v prepir in nasilje, kar pa se med partnerjema ni dogajalo prvič. Nasilnemu partnerju smo policisti prepovedali približevanje partnerki. Svoja dejanja bo moral zagovarjati še na sodišču.

PONOVNO NASILEN PARTNER
Kmalu okoli 20.00 ure istega dne smo bili policisti poklicani še v okolico Šentjurja, kjer je za pomoč pred nasilnim partnerjem zaprosila partnerka. Policisti smo ugotovili, da je tudi v tem primeru šlo že za dalj časa trajajoče nasilje. Tega dne pa jo je partner pričel še pretepati in suvati, tako da je padla po tleh. Da mu ne bi pobegnila, pa jo zaklenil v še v hišo. Nasilnemu partnerju je bila izrečena prepoved približevanja partnerki. Razloge, zakaj je tako grdo ravnal s partnerko, pa bo razložil sodniku.

DELOVNA NESREČA
Dne 25. 9. se je ob 15.20 na delovišču ceste v okolici Šentjurja pripetila delovna nesreča. Med nalaganjem valjarja na tovorno vozilo je valjar zdrsnil z vozila ter se prevrnil na nabrežino ceste. Strojnik, ki je upravljal stroj, si je močno poškodoval roko.

VLOM V TRGOVINO
V ponedeljek, 28. 9., smo bili obveščeni, da je bilo preko noči vlomljeno v trgovino centru Šentjurja. Storilec je razbil šipo in iz trgovine odtujil več mobilnih telefonov vrednosti 3.500 EUR. Kljub javni razsvetljavi in bližini prometne ulice to storilca ni odvrnilo od namere. Policija za storilcem še poizveduje.

VLOM V AVTOPRALNICO
Dne, 28. 9., smo bili obveščeni, da je preko noči nekdo vlomil v strojnico in blagajno avtopralnice v Šentjurju. Storilec je vlomil kovinska vrata in v blagajno iz katere je odtujil več žetonov za pranje vozil. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 EUR. Žetone bo verjetno hotel unovčiti, zato vam nakup odsvetujemo, saj so bili pridobljeni s kaznivim dejanjem.

PESEK NAMESTO GORIVA
Oškodovanka iz okolica Žegra nas je obvestila, da je hudoben človek v rezervoar traktorja nasipal pesek in povzročil škodo. Prav tako ji je porezal še nekaj trt. Kdo je storilec, ki povzroča takšno škodo oškodovanki, še ni znano.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP