Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 15. 9.–22. 9. 2009


V obdobju od 15. do 22. 9. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 16
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE -2
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 3
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 21
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 67
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Dne 17. 9. se je okoli 15.00 ure v Šentjurju na glavni cesti pri bencinskem servisu pripetila prometna nesreča, v kateri je udeleženec zadobil lahko telesno poškodbo. Povzročitelj, ki je nesrečo zakrivil zaradi premajhne varnostne razdalje, je napihal kar veliko preko dovoljenje meje. Povzročitelj je bil za čas postopka pridržan, zoper njega pa bo podana tudi kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja »Predrzna vožnja v cestnem prometu«.

TATVINA STOLOV
Neznani storilec je v noči na 17. 9. s terase lokala na Selah odtujil vrtno garnituro in sicer mizo s štirimi stoli. Policisti bodo o dogodku obvestili tožilstvo v Celju.

NEPOVABLJEN GOST V LOKALU
V noči na petek 18. 9. je v lokal Piramida prišel nepovabljen gost in izza točilnega pulta odtujil cigarete ter več steklenic žgane pijače. Policisti bomo zoper storilca izpisali kazensko ovadbo.

TATVINA V OSNOVNI ŠOLI
Dne 15. 9. smo bili obveščani o tatvini, ki je bila storjena na podružnični osnovni šoli na Blagovni. Ugotovljeno je bilo, da je storilec prišel v šolo, kjer je izkoristil nepazljivost zaposlenih in učencev ter odtujil dva mobilna telefona in kontaktne ključe za avtomobil.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policijska postaja Šentjur je bila 16. 9. obveščena, da so iz osebnega avtomobila, ki je bil parkiran na Cesti Miloša Zidanška odtujili reg. tablice CE M7-24M. Policisti smo storilcu že na sledi. Za svoje dejanje pa se bo zagovarjal pri pristojnem organu.

PRIDRŽAN VOZNIK
Policisti iz Šentjurja smo nadzirali promet v okoliških vaseh. Pri kontroli voznika smo ugotovili, da je imel v izdihanem zraku preveč prepovedanih substanc – alkohola. Ker je bila stopnja alkohola le prevelika, je bil voznik do izstreznitve pridržan.

Bliža se mesec, ko bo v vinogradih veselo. Vse opozarjamo, da se pod vplivom alkohola ne vozi. Če pa ste že popili preveč alkoholnih pijač, pokličite taksi, ali pa naj vas domov odpelje oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač. Tako se boste naslednji dan lahko še vedno veselili, morda samo z manjšim glavobolom. Zagotovo pa si ne boste nakopali kakšne nočitve na policijski postaji, kakšnih plačilnih nalogov, pa še kakšnih hujših nepopravljivih posledic.

ODTUJEN OSEBNI AVTOMOBIL
V nedeljo 20. 9. smo bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila znamke Opel Zafira, reg. št. CE DH 981, ki je bil lastniku odtujen v Šentjurju. Policisti smo storilcu že na sledi. Za dejanje pa se bo moral zagovarjati pri pristojnem organu.

PROMETNA NESREČA V HRUŠEVCU
Okoli 11.40 ure je prišlo do prometne nesreče v Hruševcu med dvema voznikoma osebnega avtomobila. Nesrečo je zakrivil voznik osebnega vozila, ker je vozil po levi. Zoper njega sledi obdolžilni predlog sodišču za prekrške.

POŽAR NA GOSPODARSKEM POSLOPJU
V ponedeljek je prišlo do požara na hlevu v okolici Šentjurja. Ugotovljeno je bilo, da je lastnica kurila v kotlu, pri čemer so se vžgale saje v dimniku, ogenj pa se je nato razširil na bližnji hlev, kjer je zgorelo leseno ostrešje. Policisti bomo o dogodku obvestili tožilstvo v Celju.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRA
V ponedeljek popoldan je na policijo poklicala občanka iz bližnje okolice Šentjurja in zaprosila za intervencijo policije. Policisti so na kraju ugotovili, da je prišlo do konflikta in prepira med klicateljico in njenima sosedoma. Ker so vsi trije kršili Zakon o javnem redu in miru, je bil vsem trem izdan plačilni nalog.

TATVINA GORIVA
Nepridiprav je v noči iz ponedeljka na torek očitno nujno rabil gorivo. Iz tovornega vozila parkiranega na počivališču Zima je namreč odtujil približno 200 litrov nafte, medtem ko je slovaški voznik tako trdno spal v kabini vozila in ni ničesar slišal.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP