Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Obsotelje in Kozjansko primer dobre prakse v turističnem povezovanju


mos_ra_sotlaNa 2. regionalnem turističnem forumu Savinjske regije danes na Mednarodnem-obrtnem sejmu v Celju se je predstavila tudi Razvojna agencija (RA) Sotla. Organizatorji, Regionalna razvojna agencija (RRA) Celje jih je povabila, da bi predstavili primer dobre prakse regionalnega povezovanja ponudnikov turističnih storitev.

Obsotelje in Kozjansko lahko veliko ponudi domačim in tujim turistom. RA Sotla je v projektu Turizem v sožitju z naravo združila turistično ponudbo Obsotelja in Kozjanskega. Zdravilišči v Podčetrtku in Rogaški Slatini so združili z muzeji, turističnimi kmetijami, gostinstvom, naravnimi in kulturnimi znamenitostmi. Odziv je bil dober tako pri ponudnikih kot uporabnikih: »Tisti ponudniki, ki se že organizirano tržijo, imajo interes, da se med seboj povezujejo. Zavedajo se, da bodo ob povezovanju z javnim sektorjem lahko svojo ponudbo učinkoviteje tržili,« je povedala direktorica RA Sotla Bojana Žaberl.

Foruma, o katerem lahko več preberete na spletni strani Celjskega sejma, so se ob turističnih delavcih udeležili tudi predstavniki lokalne politike. Dodajmo se, da se Savinjska regija letos enotno predstavlja z vsemi petimi subregijami. Našli jih boste v sejemski hali K.

mikolic kidric