Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometni vikend klubov Obsotelja in Kozjanskega


V 2. slovenski nogometni ligi, 3. slovenski nogometni ligi – vzhod in Štajerski ligi so minuli vikend igrali tekme šestega kroga. Vikend je bil za klube Obsotelja in Kozjanskega najbolj uspešen v letošnji sezoni. Šentjur je visoko zmagal na gostovanju v Krškem, Rogaška je slavila na Vranskem, Šmarčani pa so doma ugnali Podvince. Rogaški Mons Claudius je doživel nov poraz. V Rogaški Slatini so bili boljši Stojnci. Odred Kozje je bil v 4. krogu medobčinske lige prost.

2.SNL
Šentjurčani so v Krškem visoko premagali gostitelje. V prvih dvaindvajsetih minutah je dvakrat zadel Roman Bezjak. V 36. minuti je krški branilec David Kastelic nepravilno igral v kazenskem prostoru. Zanesljiv izvajalec enajstmetrovke je bil Jernej Leskovar. Za prednost štirih zadetkov po polčasu je poskrbel Alen Romih, ki je zadel v 41. minuti. V drugem polčasu je končni izid postavil Nenad Đaković. Z dvema zaporednima zmagama se je ekipa trenerja Oskarja Drobneta povzpela na 6. mesto v 2. SNL. Na vrhu ostaja ekipa Primorja s šestnajstimi točkami, dve manj ima Mura 05. Naslednjo nedeljo Šentjurčani doma gostijo ekipo Bele Krajine.

Krško – MU Šentjur 0:5 (0:4)
Strelci: Bezjak (14′, 22′), Leskovar (36′ – 11m), Romih (41′), Đaković (65′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

3. SNL – vzhod
Mons Claudius je v Rogaški Slatini visoko izgubil proti Stojncem. Četrtouvrščena ekipa Štajerske lige je povedla v 14. minuti, ko je vratarja Voduška premagal Silvo Meznarič. Rezultat se ni spremenil do 61. minute. Na 0:2 je povišal Ivo Milošič. Do konca so gosti zadeli še trikrat. Dvakrat je bil uspešen Boštjan Nežmah, svojega vratarja pa je v 84. minuti premagal Samo Peer. Rogatčani so zadnjih petnajst minut igrali z desetimi igralci. Drugi rumeni karton je dobil Žan Bukšek. S šestimi točkami iz šestih tekem so monsi predzadnji na lestvici 3.SNL – vzhod. V vodstvu ostajata ekipi Koroška Dravograd in Odranci, ki sta zbrali po dvanajst točk. Štorski Kovinar se je na domačem igrišči s Šmartnim razšel brez zadetkov.

Mons Claudius – Stojnci 0:5 (0:1)

Strelci: Meznarič (14′), Milošič (61′), Nežmah (75′,76′), Peer (84′, ag)
Izključen: Bukšek (74′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Štajerska nogometna liga
NK GIC Gradnje Rogaška je v 6. krogu gostoval na Vranskem. Domači so začeli bolje in v osmi minuti prek Marka Krivca povedli. Na izenačenje je bilo potrebno počakati do 34. minute, ko je v polno zadel Kristijan Drofenik, in s tem postavil izid polčasa. Slatinčani so povedli v 59. minuti, ko je bil znova uspešen Drofenik. Le tri minute kasneje je bil izid znova izenačen. Zadel je Jože Košica. Da je zmaga odšla v Rogaško Slatino je s svojim tretjim zadetkom poskrbel Kristijan Drofenik. Glavni sodnik srečanja David Gabrovec je pokazal kar deset rumenih kartonov, po pet na vsaki strani. Od 43. minute pa so domači igrali brez Vinka Podlesnika, ki je dobil drugi rumeni karton.

Šmarčani so na domačem igrišču zabeležili drugo zmago v sezoni. Kljub terenski premoči in priložnostim je na tekmi proti Podvincem znova škripala realizacija. Šmarčani so prišli v vodstvo, ko je Alen Neskić podaljšal predložek Demirja Džaferovića iz desne strani do Alena Ćehajića, ki je z glavo premagal vratarja Vesenjaka. Tik pred koncem polčasa so gosti srečno izenačili. Denis Modrič je dobro streljal iz tridesetih metrov, žoga pa je v nenavadnem letu preletela vratarja Davida Jesenka, ki ni najbolje posredoval, in končala v mreži. Tudi v drugem polčasu so Šmarčani narekovali ritem igre. Podvinčani so bili blizu vodečemu zadetku, a je Šmarčane rešila prečka. V 76. minuti je protinapad dobro zaključil Demir Džaferovič in Jagrom prinesel vodstvo. Zmago je potrdil Robert Blažević, v 83. minuti. Isti igralec bi lahko še povišal izid, a mu je veselje preprečila prečka.

Rogaška se je s tretjo zmago v sezoni dvignila na sedmo mesto v Štajerski ligi, Šmarčani so osmi. Na vrhu ostaja ekipa AHA EMMI Bistrica, ki je v 6. krogu doživela prvi poraz. Dukovci so bili boljši s 4:2. NK Boč Poljčane ostaja pri eni zmagi. Z novim porazom, doma so izgubili proti ekipi Koroških gradenj z 1:2, so padli na predzadnje mesto lestvice. 

KIV Vransko – GIC Gradnje Rogaška 2:3 (1:1)

Strelci: Krivec (8′), Košica (62′); Drofenik (34′, 59′, 77′)
Izključen: Podlesnik (43′)

Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah – Podvinci 3:1 (1:1)

Strelci: Ćehajić (38′), Džaferović (76′), Blažević (83′); Modrič (44′)

Zapisniki
Rezultati in lestvica

* Slika: DNŠ MU Šentjur se je z drugo zaporedno znago povzpelo na šesto mesto 2.SNL