Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kameniku 8 let zapora na Reki


zaporEna najstrožjih hrvaških kazenskih sodnic Ika Šarić je na včerajšnjem izreku sodbe v Reki 37-letnega Kristijana Kamenika obsodila na osem let zapora in ga za vselej izgnala iz države.

Sodnica je Kristijana Kamenika, ki je glavni osumljenec za štirikratni umor na Tekačevem, obtožila zaradi nedovoljene trgovine z narkotiki. Prepričana je, da je Slovenec iz Bosne tihotapil heroin na Hrvaško in si na Reki ustvaril mrežo preprodajalcev, ki je drogo od novembra 2007 do marca 2008 preprodajala tamkajšnjim odvisnikom.

Po poročanju Dela pa zapor ni edina kazen za Kamenika. Plačati bo moral tudi stroške postopka in sodnih izvedencev psihiatrov ter vrniti 365 tisoč kun, kolikor jih je kot šef združbe po njenem mnenju zaslužil z umazanim poslom. “In ker nočemo, da bi se takšni ljudje, ko ste vi, po prestani kazni še kdaj vrnili v našo državo, vam izrekam tudi ukrep dosmrtne prepovedi vstopa na Hrvaško,” je ob sodbi dejala Ika Šarić.

Zadeva Tekačevo še vedno ni dobila sodnega epiloga. obravnava je bila motena ravno zaradi Kamenikovega pripora na Reki in še prej v Srbiji.

* Slika je simbolična