Rokov tek in otroški tek Rokec – FOTKE!

20. 9. 2009 7:52

POZOR, v fotogaleriji so že na ogled fotke z:

Tekaško društvo Rokov tek v soboto, 19. septembra, že šestič zapovrstjo pripravlja rekreativno prireditev Mali maraton Rokov tek. Gre za 21 kilometrov dolg tekaški izziv, ki se začne pred cerkvijo sv. Roka v Šmarju pri Jelšah in konča pri adrenalinskem parku Aqualuna v bližini Podčetrtka. Udeležencem bo ob osrednjem polmaratonu na voljo tudi trikilometrski otroški tek Rokec, po progi pa se bo mogoče podati tudi s kolesom (21 ali 36 kilometrov).

Rokov tek je namenjen predvsem sprostitvi v naravi, veselju ob druženju z ljudmi dobre volje, pokušanju domačih dobrot s tega območja in vsestransko zdravi zabavi. Vanj je povezanih pet občin Obsotelja in Kozjanskega ter hrvaškega Zagorja, s čimer nosi tek tudi simbolni pomen povezovanja obeh držav. Tekači se bodo lahko ob progi ustavili na šestih postojankah, kjer jih bodo s tradicionalnimi domačimi dobrotami, značilnimi za to območje, pogostila lokalna turistična društva, poskrbljeno bo za pester spremljevalni program. Netekmovalni značaj teka in privlačna pokrajina dajeta dogodku svojevrsten značaj, zaradi katerega se udeleženci radi vedno znova vračajo. Častni pokrovitelj letošnjega Rokovega teka je minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar.   

Galerijo fotk z Rokovega teka 2009 si boste lahko ogledali tudi na Kozjansko.info!Dodatne informacije na www.rokovtek.com.

 

 

POTEK PRIREDITVE

 

 

ROKOV TEK – 13.00

Start: Šmarje pri Jelšah (cerkev sv. Roka)

Cilj: Podčetrtek (Termalni park Aqualuna)

 

ROKEC – 11.00

Start: Šmarje pri Jelšah (cerkev sv. Roka)

Cilj: Šmarje pri Jelšah (ploščad pred Kulturnim domom)

 

S KOLESOM NA ROKOV TEK – 14.30

Start: Šmarje pri Jelšah (cerkev sv. Roka)

Cilj: Podčetrtek (Termalni park Aqualuna)

 

PODELITEV PRIZNANJ IN NAGRAD –16.00

Podčetrtek: Termalni park Aqualuna

 

 

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 1,105 seconds.