Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

22. 9.: V Šentjurju plin še letos


Glavne točke torkovega zasedanja šentjurskega Izvršnega sveta, so bile informacije o poteku gradbenih del v občini. Podjetje Slovenski plinovodi naj bi do konca leto na plinovodno omrežje, ki so ga doslej zgradili štiri od predvidenih osmih kilometrov, priključilo celotni ožji center Šentjurja. V naslednjem letu bodo zaključili še omrežja Anderburga, Hruševca, Nove vasi in Bezovja.
Na seji so sprejeli tudi spremembo projekta telovadnice pri OŠ Hruševec, ki jo bodo povečali in razširili njeno zmogljivost. Športna dvorana bo tako primerna za potrebe celotnega Šentjurja.
Še lani so v Šentjurju razmišljali o podvozu pod železniško progo, preden pa bi morali predati projekt investitorjem, so tla še enkrat pregledali in ugotovili, da zaradi njihove slabe nosilnosti in velikih stroškov gradnja ne bo mogoča. Tako so se odločili za izgradnjo nadhoda za pešce.
Šentjurski izvršniki so sprejeli še en projekt, in sicer gradnjo mostu čez Voglajno v Vrbnem. Lesen most, ki je stal tam, se je julija porušil.

Novi tednik, 22. 9. 1994