Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vrnil se je tudi Peter Jovanovič


 

Enoletno pogodbo s košarkarskim prvoligašem iz Šentjurja je podpisal 29-letni Peter Jovanovič, ki je v Šentjurju vse prej kot neznanka. Še ne polnoleten je namreč v šentjurskem dresu zaigral pri takratnem 1. B-ligašu Kemoplastu v sezoni 1998/1999 in se z njim naslednjo sezono uvrstil med 1. A-ligaše, kjer so Šentjurčani še danes. Hruševska dvorana je bila njegov košarkarski domicil vse do sezone 2003/2004. Od tega je bil 4 sezone soigralec s sedanjim trenerjem Damjanom Novakovićem.

200 cm visoki Celjan je lansko sezono trboveljskem Rudarju pomagal pri preboju iz 1. B lige v najvišji državni rang. Za knape je lani dosegal po 14,4 točke in 6,5 skokov na tekmo, njegov soigralec pa bo še naprej ostal Blaž Ručigaj. V najuspešnejši šentjurski sezoni 2002/03 je Jovo v nekaj manj kot 18 minutah na srečanje prispeval op 8,4 točke in 3,5 skoka. Omenimo še, da je lansko poletje Jovanovič v srbskem Novem Sadu na evropskem univerzitetnem prvenstvu v košarki z ekipo ljubljanske univerze osvojil 5. mesto.

V sredo so Šentjurčani odigrali prvo pripravljalno tekmo za prihajajočo sezono. Sestali so se pogostimi sparing partnerji iz Rogaške Slatine. Čeprav rezultat na takih tekmah ni v ospredju, dodajmo da je bilo v 48 minutah 97:88.

 

t/f: bR