Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tudi letos množičen obisk romarske poti na Sv. Rok (foto galerija)


Tradicionalno romanje k cerkvi Sv. Roka nad Šmarjem je na Veliki Šmaren in Rokovo tudi letos pritegnilo veliko število ljudi.

V soboto, na praznik Marijinega vnebovzetja, se je osrednja slovesnost odvijala ob 17. uri, ko je z zunanje prižnice zbrano občestvo nagovoril pater Branko Cestnik.

Branko Cestnik je župnik župnij Frankolovo in Črešnjice, aktiven je pri skavtih, piše za Družino in na različne načine sodeluje v pastoralni refleksiji Cerkve na Slovenskem. Pripada misijonarskemu redu klaretincev, skozi študij pa se je poglabljal v vprašanja umetnosti, medijev in vere.V pridigi je govoril predvsem o mladini, nad katero so generacije starejših vedno znale potarnati “kakšna da je”, a se je ta ista mladina pozneje vedno izkazala v hudih preizkušnjah življenja. Poudaril je tudi pomen poroke, ki je zaobljuba zvestobi, čemur se današnji pari očitno radi izogibajo. Slovenija je pač država z najmanj porokami na prebivalca v Evropi.

Slovesni dan se je zaključil z večernim križevim potom. Verniki so ob 23. uri krenili izpred farne cerkve Marije vnebovzete ter se po Kalvariji povzpeli do Sv. Roka.

Slovesnosti so ob godovnem prazniku svetega Roka, zavetnika bolnih in onemoglih, potekale tudi v nedeljo. Slovesno mašo ob 10. uri je vodil murskosoboški škof Marjan Turnšek.

Oglejte si foto galerijo s sobotne slovesnosti (klik!).