Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pred začetkom tekmovanj v 3. SNL – vzhod in Štajerski ligi


 

Prejšni vikend so drugoligaške ekipe odigrale prve tekme nove sezone. 15. avgusta se začenjajo tekmovanja v 3. SNL – vzhod in Štajerski ligi. V omenjenih tekmovanjih bo nastopalo tudi nekaj ekip z našega področja.

Edinega tretjeligaša z Obsotelja in Kozjanskega, rogaški Mons Claudius že v prvem krogu čaka težko srčanje. Gostili bodo ekipo Koroška Dravograd, ki se je lani borila za sam vrh lestvice. Četa trenerja Ibra Mušiča v primerjavi z lansko sezono ni doživela večjih sprememb. Ekipi, ki si je v zadnjem krogu sezone z zmago proti Trgovinam Jager Šmarje pri Jelšah zagotovila obstanek v tretji ligi, se je pridružil povratnik Andrej Debelak, upravi pa je uspelo zadržati večino lanskega kadra, vključno z Ivanom Firerjem. V sezoni, ko se bodo vrnili na prenovljeno domače igrišče si Rogatčani zagotovo želijo boljše uvrstitve kot lani, ko so do zadnjega kroga trepetali za obstanek.

V prvem krogu Štajerske lige se bosta srečali dve ekipi, ki v tem tekmovanju nastopata prvič. NK Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah, ki je v Štajersko ligo izpadel iz 3. SNL – vzhod je favorit na domači tekmi proti NK Boč Poljčane. Poljčanski klub, v katerem brani bivši vratar Šmarčanov Marko Pepelnak, si je nastopanje v tem rangu tekmovanja zagotovil z lansko osvojitvijo medobčinske lige. Cilj Šmarčanov v prihajajoči sezoni je povratek v 3. SNL. V pripravljalnem obdobju so pokazali nekaj iger, ki ta cilj delajo zelo realen.

NK GIC Gradnje Rogaška Slatina bo v prvem krogu gostoval pri ekipi Pohorja. Med sezonama so se v Slatinskem klubu ukvarjali z nekaterimi kadrovskimi zapleti. Predsednik kluba Andrej Kidrič je v izjavi za javnost napovedal nepreklicen odstop s funkcije, nato pa je le ostal v klubu. Tudi letos bodo Slatinčani kandidati za visoko mesto na ligaški razpredelnici. Na prvi lokalni derbi med obsoteljskima kluboma bo treba počakati do 31. oktobra. Zagotovo pa bo motiv za zmago tako pri NK Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah kot NK GIC Gradnje Rogaška Slatina visok. Konec koncev je v obeh ekipah kar nekaj igralcev, ki so v preteklih sezonah nosili nasprotne drese.

 

t: mK , f: bR

*na sliki nogometna zelenica v Rogaški Slatini, ki je lani bila domicilna tudi za Rogatčane