Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 28. 7.–4. 8. 2009


V obdobju od 28 .7 .2009 do 4. 8. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 4
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 14
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 36
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1

UPORABA MOBILNEGA TELEFONA MED VOŽNJO
Obveščeni smo bili o prometni nesreči v Goričici. Ugotovljeno je bilo, da je voznica med bežnim pogledom na mobilnik zapeljala v levo in to v trenutku, ko ji je nasproti pripeljalo kombinirano vozilo. Voznik kombija se ji je umikal na svojo desno stran, zapeljal že skoraj izven vozišča, vendar sta se vozili kljub temu oplazili. Kombi se je po oplaženju prevrnil v jarek. Potnika v kombiniranem vozilu sta bila lažje poškodovana, voznica pa bo predlagana v postopek pri sodniku zaradi nepravilne strani vožnje.

PADEL TIK PRED DOMOM
PP Šentjur je poklical voznik motornega kolesa in povedal, da se je v nedeljo vračal z morja. Na Primožu pa mu je koncentracija po naporni vožnji (15 km pred domom) popustila, zapeljal je na desno bankino in izgubil oblast nad motorjem. Zaradi izgube oblasti nad motorjem je padel in se hudo telesno poškodoval. Poškodbo je ugotovil šele naslednji dan, ko je odšel k zdravniku, saj v nedeljo ni klical policije. Zaradi nepravilne strani vožnje mu je bil izdan plačilni nalog.

POKOPAL GA JE LASTNI TRAKTOR
Dežurni OKC je prejel klic o delovni nesreči s traktorjem. Na kraju je patrulja skupaj z delavci kriminalistične policije iz Celja ugotovila, da je med delom ob prižganem motorju traktorja, lastnik traktorja na zadnjem delu le tega na »desko« nalagal pokošeno zel. Kmetijski traktor je pričel počasi lesti vzvratno po klancu navzdol. Lastnik traktorja je poskušal traktor ustaviti, vendar je pri tem padel pod zadnje kolo. Traktor je preko njega in ga tako telesno poškodoval, da je poškodbam na kraju podlegel.

TUDI ŽENSKE SE TEPEJO
Na Policijsko postajo Šentjur je prišla občanka, ki jo je na njenem domu s smučarsko palico, ki jo je našla na oškodovankinem pragu, pretepla soseda. Pri preiskavi je bilo ugotovljeno, da je tudi prijaviteljica s kovinskim ročajem metle pretepla domnevno napadalko. Obe sta bili pri pretepu lažje telesno poškodovani. Ker trdita vsaka svoje, se bosta za dejanji zagovarjali na sodišču, saj bo zoper obe podana kazenska ovadba.
Nekaj dni za tem je ena izmed teh občank ponovno poklicala in povedala, da jo soseda še kar zmerja. Zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in mira je bil kršiteljici izdan plačilni nalog za plačilo globe. Upamo, da so se strasti pomirile in da sta si sosedi povedali vse.

PRIDRŽAN VOZNIK
Policisti so jutranjih urah 1. 8. v Šentjurju pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Po opravljenem preizkusu, ki je pokazal 0.63 mg/L (dovoljeno do vključno 0.24mg/l ) mu je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve. Čaka ga soočenje s sodnikom za prekrške na sodišču, kjer mu bo izrečena globa in kazenske točke.

NN SI BO VENDARLE LAHKO PRIVOŠČIL DOPUST
V ponedeljek 27. 7. je drameljska podjetnica odšla z možem brezskrbno na zaslužen dopust, saj je varovanje hiše in premoženja prepustila svojima polnoletnima otrokoma. Čez slab teden dni, ko se je vrnila domov, je sama ugotovila, da je imela v hiši nepovabljenega gosta, ki je neopazno v času njene odsotnosti prišel v njeno spalnico in iz predala odtujil cca 1.500 EUR. Sporočila, kam bo odšel na (ne)zaslužen dopust, pa ni pustil.

ZRCALCE ZRALCE POVEJ …
Na PP je poklical občan iz Cerovca ter prijavil, da je neznanec odtujil cestno varnostno ogledalo. Če ogledalo potrebuje, je nedvomno izbral napačno pot, saj bi lahko svoje potrebe pojasnil na pristojni KS ali Občini. Policisti so že zbrali obvestila o možnem storilcu .

TATVINA IZ DELOVNEGA STROJA
V ponedeljek, 3. 8., smo bili obveščeni, da je neznanec iz delovnega stroja v Lokarjih z gradbišč odtujil akumulator in hidravlični sedež. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1000 EUR. Za storilcem policija še poizveduje. Če je kdo opazil sumljive osebe, ki so prenašale ukradene predmete, ali v bližini kraja storitve, naj to sporoči na najbližjo postajo policije.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP