Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 11. 8.–17. 8. 2009


V obdobju od 11. do 17. 8. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 7
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 5
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 34
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 52
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0

UKRADEL GORIVO
V noči na 11. 08. je NN izvršil tatvino 100 litrov goriva iz delovnega stroja-valjarja iz gradbišča oz. rekonstrukcije lokalne ceste pri Voglajni (kurja farma). Pri tem je poškodoval tudi ključavnico na stroju s čemer je oškodoval podjetje Nivo Celje za okoli 300 EUR.

NOV VERNIK
V noči na 14. 8. je neznanec vlomil skozi stranska vrata v cerkev sv. Jurija v Šentjurju. Pregledal in prebrskal je notranjost, po prvih podatkih pa ni odtujil ničesar. Policisti o dejanju zbirajo obvestila.

VLOM V TRGOVINO
NN storilec je v noči na 14. 8. prišel do trgovine v objektu tržnice Šentjur. Z orodjem je vlomil skozi vrata manjšega skladišča trgovine ter iz trgovine odtujil 120 € menjalnega denarja. Pri vlomu je lastniku poleg odtujenega denarja povzročil še za najmanj 50 € materialne škode nastale z vlomom.

ZGOREL AVTO
Dne 16. 8. je v okolici Gorice pri Slivnici zagorel osebni avtomobil znamke BMW, ki je zgorel v celoti. Do požara je prišlo zaradi napake na dovodu goriva. Tudi taka prestižna znamka kot je BMW, ni več tisto, kar je včasih bila. V zvezi požara bo podano poročilo na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Dne 16. 8. 2009 se je zgodila prometna nesreča v okolici Šentjurja med dvema osebnima voziloma zaradi izsiljevanja prednosti. V prometni nesreči so se tri osebe lahko telesno poškodovale, voznik pa se bo zaradi prekrška zagovarjal na Okrajnem sodišču, oddelku za prekrške.

V zvezi z družinskim nasiljem so policisti PP Šentjur v navedenem obdobju dvema osebama izrekli prepoved približevanja določenim osebam in krajem.

Ker se bliža začetek šolskega leta 2009/2010, obveščamo vse voznike, da bo policija že v dneh pred začetkom šolskega leta opravljala poostren nadzor prometa nad udeleženci v bližini šol. Zatorej hitrost svoje vožnje prilagodite prometnim razmeram in postavljeni prometni signalizaciji.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP