Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 18. 8.–24. 8. 2009


V obdobju od 18. 8. 2009 do 24. 8. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 5
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 5
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 29
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 56  
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2


ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so dne 18.08.2009 na počivališču ZIMA 28-letni voznici osebnega vozila AUDI zasegli cca. 15 gramov heroina in kokaina. Zoper njo bo podana kazenska ovadba na sodišče.

PRIŠEL PO PRSTANA

Oškodovanec je dne 20.08.2009 prijavil, da je NN storilec dne 17.08.2009  vstopil skozi zadnji vhod v stanovanjsko hišo Jelcah. Vse prostore je premetal, nato pa vlomil  še v leseno omaro, iz katere je odtujil dva zlata poročna prstana. Policisti za storilcem že poizvedujejo.

ODVZEM MOTORNEGA VOZILA ZASTAVA
59 letni občan iz okolice Dramelj je dne 22.08.2009 obvestil policijo, da so mu preko noči ukradli avtomobil in sicer JUGOTA. Policisti so opravili ogled in na veselje lastnika tudi našli JUGOTA cca 200 stran od garaže lastnika. Očitno se je nekomu le zahotelo malo vožnje. Policisti še zbirajo obvestila in bo zaradi nedovoljene uporabe avtomobila podana kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Na Prevorju je bila dne 22.08.2009 okoli 11.00  ure prišlo do prometne nesreče, katero je zaradi nepravilne vožnje zakrivil voznik neregistriranega vozila FIAT TIPO modre barve. Vozniku pa se očitno ni zdelo potrebno počakati na kraju nesreče, temveč je z neregistriranim vozilom znamke FIAT, tip TIPO pobegnil s kraja. Policija za voznikom še poizveduje, po izsleditvi pa mu bo izdan ustrezen plačilni nalog.

V ZVEZI TEGA SE  NAPROŠA VSE BRALCE, DA V KOLIKOR KDORKOLI VE KAKŠEN PODATEK, KI BI POMAGAL K IZSLEDITVI POBEGLEGA VOZNIKA, DA  TO JAVI NA POLICIJSKO POSTAJO ŠENTJUR.

PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE
Pridržan je bil voznik OA, ki je v jutranjih urah dne 23.08.2009 napihal 0.61 mg/l. Voznik se bo za storjen prekršek zagovarjal na OKRAJNEM SODIŠČU v Šentjurju, oddelku za prekrške.

POŠKODOVALI TAXI

Dne 23.08.2009 ob 05.20 uri se je pripetil incident taxistu, ki je prišel po stranke v znan šentjurski lokal . Že pred pričetkom vožnje je med taxistom in tremi mlajšimi potniki prišlo do nesoglasja. Ker so bili le ti dobro formi za razgrajanje, so iz vozila najprej sneli reg. tablico, z  voznikom so hoteli  fizično obračunavati, za tem pa so mu poškodovali del vozila in odkorakali neznano kam. Ker se ve, kdo so junaki, bo zadeva odstopljena v nadaljnje reševanje na sodišče. Kljub več podobnim zgodbam jutranjih ur vsi vedno trdijo, da nikoli ne pijejo alkoholnih pijač preko normalne meje, saj jih v takem stanju v lokalih nikoli ne postrežejo z alkoholom.

Ponovno policisti PP Šentjur obveščajo  voznike na začetek šolskega leta 2009/2010, da bo policija v dneh že pred začetkom šolskega leta opravljala poostren nadzor prometa v bližini šol, še bolj striktno pa bo opravljala poostren nadzor prometa v prvih šolskih dneh. Zatorej hitrost svoje vožnje prilagodite prometnim razmeram in postavljeni prometni signalizaciji, da ne bo prihajalo do prometnih nesreč, saj so otroci najbolj krhka skupina udeležencev v prometu, na katere je potrebno še posebej paziti, OZIROMA SO NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO.

Po pooblastilu komandirja  policijske postaje

Martin KUMER                                                                                   
POMOČNIK KOMANDIRJA PP