Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Športna dvorana in atletski stadion v Podčetrtku še letos


Maketa športne dvorane v podčetrtkuPodčetrtek, nekdaj majhen kraj na Kozjanskem, se zadnja leta pospešeno razvija in raste. Celostno turistično ponudbo, ki jo na visoki ravni zagotavljajo Terme Olimia, ambiciozni župan Peter Misja letos dopolnjuje z zagotovitvijo najmodernejših športno-rekreativnih objektov. Ti bodo v prvi vrsti velika pridobitev za prebivalce občine Podčetrtek, hkrati pa bodo turističnem razvoju občine dali novo dimenzijo vrhunskega športnega turizma po zgledu Rogle (Zreč) in Brežic.

Največji, 3.5 milijonski projekt predstavlja izgradnja večnamenske športne dvorane z igrišči za košarko, nogomet, rokomet, odbojko, squash in tenis ter pomičnimi tribunami za 1000 gledalcev. Občina Podčetrtek je bila uspešna pri pridobivanju evropskih sredstev, saj bo 50% investicije sofinancirala Evropska unija (z manjšim prispevkom Ministrstva za šport). Tretjino celotnega zneska bodo prispevale Terme Olimia, ostalo pa Občina Podčetrtek. Slovesna otvoritev dvorane bo 4. decembra letos.

Sočasno s športno dvorano Občina na lokaciji za osnovno šolo gradi še atletski stadion s 400 metrsko atletsko stezo in nogometnim igriščem. Projekt vreden 400.000 evrov sofinancira Fundacija za šport v višini 110.000 evrov. Po besedah župana bo stadion v celoti končan do konca meseca septembra.

Občina je v Imenem, Polju ob Sotli, Pristavi in Virštanju zgradila tudi malonogometna igrišča z umetno travo.

Nova športna infrastruktura bo nedvomno prispevala k dvigu kvalitete življenja v občini Podčetrtek, obenem pa bo v priljubljeno turistično središče privabila marsikatero vrhunsko ekipo ali športnika. Takšni projekti so lahko za zgled, da nam na “nerazvitem” Kozjanskem vendarle ni nuja gojiti miselnosti, da je za nas pač vse dobro.

Za občane Podčetrtka in župana Misjo je očitno dobro le najboljše. In prepričani smo lahko, da jih ne bomo več našli na seznamu manj razvitih občin Slovenije.

Slika1: Maketa večnamenske dvorane v Podčetrtku

Foto2: Začetna faza gradnje dvorane

Foto3: Potek gradnje dvorane (26. avgust 09)

Foto4: Gradnja atletskega stadiona (26. avgust 09)