Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometni vikend klubov Obsotelja in Kozjanskega


Smarje PecaMinuli vikend se ni končal najboljše za nogometne klube z našega območja. Z izjemo Rogatčanov so vsi naši predstavniki igrišča zapuščali sklonjenih glav. Prvo letošnje ligaško srečanje so odigrali Kozjani.

2. SNL
Na včerajšnjem srečanju v šentjurskem šprtnem parku so DNŠ MU Šentjur izgubili proti lanskim prvoligašem Primorju z rezultatom 0:3. Ajdovci so že po 26 minutah srečanja vodili z 2:0. Gole sta dosegla Jaka Ihbeisheh in Nace Kosmač. V drugem polčasu so si Šentjurčani zabili še avtogol. Denis Popovič je postavil končni izid, v sedemdeseti minuti. Varovanci trenerja Oskarja Drobneta z novim porazom ostajajo na devetem mestu lestvice v 2. slovenski nogometni ligi. Njihov včerajšnji nasprotnik je povsem na vrhu. Ajdovci so v vseh štirih krogih vknjižili zmage.

MU Šentjur – Primorje 0:3 (0:2)

Strelci: Ihbeisheh (18′), Kosmač (26′) Popovič (70′ avtogol)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

3. SNL – vzhod
Edini predstavnik Obsotelja in Kozjanskega v 3. slovenski nogometni ligi – vzhod, Mons Claudius Rogatec je v Rogaški Slatini osvojil še drugo letošnjo zmago. S 3:2 je padel štorski Kovinar. Po zadetkih Ivana Firerja in Dejana Polajžerja so monsi po dobre pol ure srečanja vodili že z 2:0. V 36. minuti je izid znižal Dejan Krljanovič in s tem postavil končni rezultat polčasa. Rogatčani so tudi drugi polčas začeli bolje. Rezultat je na 3:1 povišal Daniel Pižir. Končni izid srečanja je postavil Oskar Drobne. Monsi so se s to zmago dvignili na peto mesto lestvice 3. SNL – vzhod. Vrh je po treh krogih zelo izenačen, saj imata vodilna Koroška Dravograd in Simer Šampion le točko prednosti pred Stojnici, Pesnico in Mons Claudiusom.

Mons Claudius – Kovinar Štore 3:2 (2:1)
Strelci: Firer (21′), Polajžer (31′), Pižir (56′); Krljanovič (36′), Drobne (84′)

Štajerska liga
V Štajerski nogometni ligi sta oba naša kluba doživela poraz z 1:0. Srečanje v Gerečji vasi med domačini in NK GIC Gradnje Rogaška Slatina je v 73. minuti z edinim golom odločil Rok Sagadin.

Šmarčani so na domačem igrišču imeli pobudo in nekaj lepih priložnostih proti NK Peca, a jih je znova izdala koncentracija v napadu. Kazen je prišla v 25. minuti, ko je domači branilec David Žnidar v kazenskem prostoru nepravilno zaustavljal nasprotnega napadalca. Iz bele točke je vratarja Luko Lorgerja premagal Ivan Bilič. Trener Ibrahim Neskić je poskusil z nekaterimi menjavami spremeniti potek srečanja (prvič je menjal že v 28. minuti), a se mreže do konca srečanja niso več zatresle. Na lestvici Štajerske lige vodi Bistrica, ki ima po treh krogih sto odstotni izkupiček. Šmarčani zasedajo osmo, Slatinčani pa deveto mesto. Oboji so na treh tekmah vknižili prav toliko točk.

LKW Jack Gerečja vas – GIC Gradnje Rogaška Slatina 1:0 (0:0)

Strelec: Sagadin (73′)

Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah – Peca 0:1 (0:1)
Strelec: Bilič (25′)

Zapisniki tekem
Rezultati in lestvica

MČL
V prvem krogu Medobčinske nogometne lige so Kozjani gostovali v Radečah. Domači klub je bil boljši z rezultatom 3:0. Nejc Ribič in David Knavs sta zadela že v prvem polčasu, končni izid pa je s svojim drugim zadetkom postavil Ribič.

Radeče – Odred Kozje 3:0 (2:0)
Strelci: Ribič (25′, 66′), Knavs (35′).

Zapisnik tekme
Rezultati in lestvica

Slika: Šmarčani niso uspeli premagati Korošcev (foto: Igor Dečman)
t: mK