Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Najboljši vrvovleki znova Dobrinčani


 

Pod taktirko društva Izviri so v vasici Dobrina prejšnji mesec organizirali tradicionalno folklorno prireditev Ohranimo kulturno dediščino naših babic in dedkov.

V kulturnem programu so nastopali: Celjska folklorna skupina, duet Šentviška Slavčka in mladi glasbenik Grega Bevc.

Največ pozornosti je zopet pritegnilo tekmovanje v vlečenju vrvi, kjer se je za čast najmočnejših potegovalo 10 ekip. Domači fantje, ki so na različnih koncih Slovenije v letošnjem letu slavili že 7 turnirskih zmag, so tudi tokrat upravičili svoj sloves.

V dodatnem dogajanju so člani ekipe Območnega združenja Rdečega križa Šentjur obiskovalcem merili krvni tlak in višji sladkor v krvi, ki ga je izkoristilo lepo število obiskovalcev.

Predstavniki pobratenega Turističnega društva Velenje so kuhali Šaleško enolončnico, pridružili pa so se jim še kuharski posebneži iz Podsrede s Podsredško enolončnico in člani TKD Virštanj z Virštanjsko mineštro. Z dobrotami so obiskovalce, ki so se na koncu zavrteli ob zvokih ansambla, obdarile članice Društva kmetic Mavrica Šentjur.

 

 

Vasica Dobrina se nahaja v šentjurski občini v krajevni skupnosti Loka pri Žusmu in je od središča občine oddaljena približno 15, od Podčetrtka pa 13 kilometrov. Najbolj znana je po očaku Žusmu in zdravilnem Grajskem vrelcu.

 

 

 

*1. slika: najboljši vrvovleki na delu, 2. slika: akrobatsko-etnološki vložek, 3. slika: šentjurski župan mag. Štefan Tisel in gonilna sila Izvirov Danica Recko; foto: Izviri