Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

9. 8.: Skoraj preveč dela, pa premalo zaslužka


Mizarstvo, delovna organizacija iz Rogaške Slatine, se lahko pohvali z obilico dela, ki ji ga zaupajo naročniki, delavci pa ob tem lahko upravičeno negodujejo nad osebnimi dohodki, ki so bili še pred kratkim pod povprečjem občine Šmarje pri Jelšah, za katero pa je znano, da precej caplja za republiškim povprečjem. To sta pravzaprav dve glavni značilnosti tega delovnega kolektiva, kjer je zaposlenih dobrih sto delavcev.

Dela je v Mizarstvu toliko, da komaj zmorejo sproti uresničevati zahtevna naročila. Na srečo so zaposleni v glavnem kvalificirani mizarji in tehniki, ki so kos najrazličnejšim nalogam. Delo njihovih rok je najti v najrazličnejših objektih, ne le v domači občini, marveč po vsej Sloveniji in Hrvaški.

Delovna organizacija se namerava v kratkem vključiti tudi v mednarodno delitev dela. Zato se je povezala s celjskim LIK Savinja, s katerim namerava podpisati petletno pogodbo o sodelovanju. Izdelke, predvsem masivno pohištvo iz jesena, bodo predvidoma izvozili v Veliko Britanijo, Francijo in ZDA s čimer bi prišli do deviznih sredstev, ki so potrebna za nakup repromateriala in orodja za proizvodnjo, ki ga pri nas ni mogoče kupiti.

Novi tednik, 9. 8. 1984