Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

4. 8.: Jezerska kraljica izplula


Slivniško jezero postaja vse bolj priljubljena izletniška točka številnih ljubiteljev narave. Poletno ponudbo je v teh dneh dopolnila tudi Jezerska kraljica, parniku podobna ladja, ki jo neslišno poganjajo elektro akumulatorji.

Gre za projekt, ki se ga je pogumno lotila Marjana Podlunšek s svojim podjetjem Marpos, pri sami izdelavi pa je svoje znanje naslonila še na podjetje Turbo s projektantom Karlom Mansutijem iz Gorice pri Slivnici.

Jezerska kraljica naj bi bila uradno krščena v soboto, ko skupaj z domačimi gasilci pripravljajo uradno otvoritev z zabavnim programom.
»Parnik« lahko sprejme do 100 potnikov, za pot okoli jezera, ki traja eno uro, pa potniki odštejejo 250 tolarjev. Sčasoma bodo ponudbo dopolnili tudi z gostinskimi storitvami, tako da bo na željo izletnikov vožnja po jezeru lahko tudi daljša. Podobna ladja že nekaj časa uspešno vozi po Soči, prav tako pa na Slivniškem jezeru pričakujejo izletnike iz vse Slovenije.

Podjetje Marpos je že pripravilo projekt novega športno rekreativnega centra, vendar pa se je zataknilo pri najemu prostora, tako da trenutno čakajo na ugodno rešitev z občine.

Novi tednik, 4. 8. 1994