Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Željko končal EP s 4 minutami, Tadej pričel dvakrat s 6


 

Slovenska reprezentanca mlajših članov do 20 let je na evropskem prvenstvu divizije A na Rodosu osvojila prvo mesto v skupini za obstanek ter s tem skupno osvojila 13. mesto. V četrtek zvečer so bili varovanci Radeta Mijanovića boljši od Belgije.  

Med reprezentanti je bil tudi član Košarkarskega kluba Rogaška Slatina Željko Jotič, ki je na parket stopil na 3 tekmah, a skupno zaigral le 4 minute in se žal ni vpisal med strelce. V pripravljalnem obdobju je dobil več priložnosti, v Grčiji pa je staknil poškodbo vratu, kar je vplivalo na minutačo. Na srečo ne gre za nič resnejšega.

Popularni “Žila” je drugače z matičnim klubom podpisal večletno pogodbo, tako da ga bodo ljubitelji košarke v Ratanski vasi gotovo spremljali še nekaj časa.

Istega dne so s prvenstvom v A diviziji v francoskem Metzu pričeli mladinci do 18 let. Med njimi je tudi Tadej Ferme s katerim smo pred odhodom na prvenstvo opravili krajši razgovor, sicer pa brani barve šentjurskega prvoligaša. Na uvodnem srečanju je slovenska mladost ugnala češko, Tadej pa je v 6 minutah dosegel 2 asistenci. Sinoči je Tadej prav tako igral 6 minut, za slovensko izbrano vrsto pa je ob zmagi nad Francozi prispeval trojko. Danes je na sporedu zadnja tekma predtekmovalne skupne z vrsto Srbije, slovenski reprezentantje pa so si že zagotovili nadaljevanje tekmovanja z najboljšimi tremi repkami iz skupine B.

 

t: bR, foto: Jože Strniša/kosarkarskiklub-rogaska.si

 

*na fotografiji Željko Jotić na domačem parketu