Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tektonski premiki v šentjurskem nogometnem klubu


 

Šentjurski nogometni scenarij se je samo v nekaj tednih obrnil na glavo. Damjan Romih je že konec junija namignil, da bi morda lahko zapustil mesto trenerja in to se je tudi zgodilo. Romih se je vrnil na prvoligaško sceno, v Celju bo pomočnik trenerja. Zamenjal ga je Oskar Drobne, ki se je z igrišča preselil na trenersko klop. Ekipo je zapustila večina izkušenejših igralcev, okrepitev zaenkrat (še). Proračun za člansko zasedbo bo manjši za približno 30 odstotkov.

Nova podoba šentjurskega drugoligaša se je premierno na ogled postavila minulo soboto. Prijateljska tekma s Celjem seveda še ni mogla dati odgovorov, kakšna bo šentjurska nogometna prihodnost. Celjani, na njihovi klopi je bil kot pomočnik do nedavnega še domači trener Damjan Romih, so zmagali z 2 : 1. Gol je za Šentjur z enajstmetrovke dosegel Dejan Podbrežnik, nekdanji nogometaš Šmartnega. »S tekmo sem v celoti zadovoljen, predvsem taktično smo bili dobri, v zadnjih 20 minutah pa smo razumljivo fizično padli,« je po tekmi ocenil Oskar Drobne, ki je trener postal praktično čez noč.
»Ponudila se mi je priložnost, ki sem jo sprejel. Sicer nisem imel več namena igrati v Šentjurju, saj se je vodstvo kluba odločilo, da se zaradi finančnih težav odpove uslugam starejših nogometašev, toda v trenerstvu vidim izziv, zato sem se odločil, da z igrišča presedlam na klop. V preteklosti sem kot športni direktor sodeloval pri sestavljanju ekipe, tako da dobro poznam igralce in razmere v klubu. Dejstvo je, da bo ekipa močno spremenjena. Trenutno imamo širše ogrodje moštva, to je približno 15 igralcev, od izkušenejših so ostali Gorenak, Fideršek, Gobec in Firšt. Zagotovo potrebujemo še vsaj 5 okrepitev, o katerih pa je težko kaj konkretnega reči. Prestopni rok se je šele dobro začel in traja do konca avgusta, počakati pa moramo tudi na razplet v avstrijskih nižjih ligah, kjer želi igrati tudi veliko slovenskih igralcev.«

Slovo veteranov, krepko manj denarja

Klub sta tako zapustila Simon Sešlar, ki na koncu ne bo igral za Olimpijo, temveč je v ljubljanskem prvoligašu zasedel celo mesto športnega direktorja. Sešlar je v Ljubljano s seboj odpeljal Roka Roja in Almirja Rahmanovića, ki se bosta tako pridružila tudi nekdanjemu Šentjurčanu Jerneju Leskovarju. Klub je zapustil tudi Marko Križnik, ki je ponovno odšel v Avstrijo, kjer bo igral za klub koroških Slovencev, SAK iz Celovca. V Celje se je vrnil Matjaž Centrih, v Velenje pa Semir Agić. Klub je osiromašen tudi na organizacijskem področju.

Imena morebitnih okrepitev ostajajo v zraku. S Šentjurčani trenirata mlada Mariborčana Marko Cic in Alen Gašperšič, za katera trener Drobne upa, da se bodo uspeli dogovoriti za sodelovanje. Glede na dejstvo, da je po Drobnetovih besedah za člansko zasedbo na voljo približno 30 odstotkov manj sredstev kot lani, je težko pričakovati kakšne odmevne okrepitve, čeprav tudi siceršnje razmere v slovenskem nogometu niso rožnate.

Glede na to, da je Damjan Romih prevzel mesto pomočnika v Celju, bi moralo biti olajšano sodelovanje s celjskim prvoligašem, kjer se sicer tudi soočajo s številnimi organizacijskimi in finančnimi težavami. »Vsaj teoretično bi moralo biti to sodelovanje dobro, potrebno pa je počakati, s kakšnim kadrom bodo razpolagali Celjani in kako se bo odločil nov trener Milan Đuričić. Seveda računam tudi na sodelovanje z Romihom,« pravi Drobne, ki po uspešni igralski karieri (na vrhuncu je bil golgeter evropskega Maribora, igral je tudi v tujini) pri 34 letih »obeša kopačke na klin.« Morda vendarle ne še čisto dokončno, saj se bo v 2. SNL registriral tudi kot igralec.

Nova ligaška sezona se sicer začenja že 9. avgusta, ko bo Šentjur gostoval pri Dravinji v Slovenskih Konjicah. Prva domača tekma bo 16. avgusta, ko v Športni park prihaja Livar iz Ivančne Gorice. Šentjurčani se bodo vseskozi pripravljali na domačem travniku, odigrali bodo kar nekaj prijateljskih tekem, med drugim bodo gostovali tudi pri hrvaškem prvoligašu Interju iz Zaprešića, generalko pa bodo imeli 2. avgusta, ko se bodo pomerili s Šmartnim.

 

t: L.H. / Šentjurske novice, f: bR